Tetsuya Nomura a visszavonulását fontolgatja, és a Kingdom Hearts történetének lezárását tervezi

A Kingdom Hearts és a Final Fantasy 7 Remake rendezője, Tetsuya Nomura elmondta, hogy fontolgatja a visszavonulását, és hogy tervezi a Kingdom Hearts sorozat végét. A Kingdom Hearts 4-et 2022-ben jelentették be.

 

Nomura, aki jövő hónapban tölti be az 54. életévét, a YoungJump-nak beszélt karrierjéről és jövőbeli terveiről. Amikor megkérdezték a Kingdom Hearts sorozat jövőjéről, Nomura nevetve válaszolt: „Már csak néhány évem van hátra a nyugdíjig, el kell döntenem, hogy előbb vonulok vissza, vagy előbb fejezem be a sorozatot.”

Hozzátette: „A Kingdom Hearts 4-et úgy készítem, hogy ez legyen az a történet, amit lezárok.”

A Kingdom Hearts 4-et a Kingdom Hearts 20. évfordulójának eseményén jelentették be 2022-ben. Azóta kevés információ került nyilvánosságra.

A kiadó, a Square Enix szerint a Kingdom Hearts 4 egy új, epikus történetszál kezdetét jelenti, amely a „Lost Master Arc” címet viseli. Ez ellentmondani látszik Nomura nyugdíjazásáról szóló nyilatkozatának, különösen mivel továbbra is ő irányítja a Final Fantasy 7 Remake trilógiát.

A bejelentő trailerben a játékosok megismerhették Quadratumot, amelyet a Square Enix egy „nagy, tágas városként” írt le, egy „gyönyörű, valósághű világban, amihez hasonlót még soha nem láttunk a Kingdom Hearts sorozatban”.

Az interjú más részében Nomura beszélt erről az új helyszínről.

„Jobban szeretem az olyan világokat, amelyek kissé eltérnek a ‘lehetséges’ valóságtól, mint azokat, amelyek túlságosan elrugaszkodottak. Ugyanez igaz a filmekre is: ha egy világ túlságosan fantáziadús, nehezen tudok beleélni magam.”

„Jobban szeretem azokat a beállításokat, amelyek például Shibuyára alapulnak, de nem a valós Shibuyára. A teljes fantázia helyett szerintem a ‘valóságon belüli irreális’ jobban illik a fantáziavilághoz.”

Forrás: VideoGamesChronicle

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.