Silent Hill 2 PS5 exkluzivitása végre megszűnik? – Így változtat a DualSense az élményen

A PlayStation megerősítette a Silent Hill 2 remake DualSense funkcióit, és felfedte, hogy mennyi ideig lesz exkluzív a játék a PS5-ön, mielőtt más platformokra is megérkezik. Az „egyéb formátumok” alatt azt értjük, hogy a Silent Hill 2 2025 októberében jelenhet meg az Xbox Series X|S-en, és valószínűleg a Nintendo Switch 2-n is. A Silent Hill 2 remake-jének megjelenése „más formátumokon” legalább egy évre van még.

 

Kevesebb mint három hét van hátra a Silent Hill 2 Remake megjelenéséig, és a Konami túlélőhorrorjának rajongói már izgatottan várják a premiert. A Bloober Team által fejlesztett játék számos részlete már ismert, például hogy a Silent Hill 2 Remake játékmenete több mint kétszer olyan hosszú lesz, mint az eredetié. Ugyanakkor valószínű, hogy a megjelenésig még további részletekre is fény derül, például a játék DualSense funkcióira és a PS5-exkluzivitás időtartamára.

A legutóbbi trailer, amelyet a PlayStation adott ki a Silent Hill 2-ről, a PS5 DualSense kontrollerének különleges funkcióira fókuszál, amelyek egy borzongatóan magával ragadó élményt nyújtanak a Sony konzolján játszva. A haptikus visszajelzés segít érezni az ellenségek ütéseit közelharci fegyverekkel, míg lőfegyverek esetén más lesz az élmény, mivel a ravaszok ellenállása a használt fegyvertől – például pisztolytól vagy sörétes puskától – függ (via Gamespot).

A Silent Hill 2 Remake PS5 exkluzivitása korlátozott ideig tart

Miközben a 3D hangzás és a DualSense fénycsíkjának James életerejétől függő színváltozása is kiemelt funkciók, van egy fontos részlet a trailer végén: az exkluzivitás időtartama. A videó utolsó pillanataiban a következő olvasható: „PC-n is elérhető. Más formátumokon nem elérhető 2025.10.08. előtt”, ami azt jelenti, hogy ezen a napon jelenhet meg az Xbox Series X|S konzolokon és esetleg a Nintendo Switch 2-n.

Ne feledd, hogy a Silent Hill 2 október 8-án debütál PS5-ön és PC-n, és a készítők azt nyilatkozták, hogy „képesek vagyunk egy magas minőségű játékot szállítani”. További részletként a Konami túlélőhorrorja tartalmazni fog egy ’90-es évek filtert, amellyel eltávolíthatók az interfészek és vizuális segédeszközök, garantálva ezzel egy még magával ragadóbb élményt. Továbbá, jó hír, hogy a Konami teljes mértékben elkötelezett a saga iránt, és további részeket is terveznek a jövőben.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.