Évente egy vagyonba kerül a Microsoftnak, hogy új játékokkal bővítse a Game Pass kínálatát!

A Bloomberg friss jelentése részletezi, hogyan éri el a Microsoft, hogy harmadik féltől származó játékok kerüljenek be az Xbox Game Pass szolgáltatásba. A Microsoft évi 1 milliárd dollárt költ arra, hogy ezek a játékok elérhetők legyenek az előfizetők számára.

 

Az Xbox Game Pass kezdetben csak egy érdekes videojáték-szolgáltatás volt, de mára egy rendkívül népszerű előfizetéssé vált, amely több száz órányi szórakozást nyújt. Az első és harmadik fél által fejlesztett játékokkal együtt több mint 400 cím található meg az Xbox Game Pass teljes kínálatában. Ugyanakkor mindezt fenntartani nem olcsó mulatság a Microsoft számára, hiszen évente milliárdokat kell befektetni.

A Bloomberg egy részletes riportot tett közzé az Xbox videojáték-részlegéről, amelyben szó esik a Game Pass-ról is. A cikk említi, hogy a Microsoft évente óriási összegeket fordít arra, hogy harmadik fél által fejlesztett játékokat hozzon be a platformra, megállapodásokat kötve fejlesztőkkel és kiadókkal, hogy játékokat tegyenek elérhetővé az előfizetők számára.

Ahogy a cikk is említi, „a Microsoft akár 1 milliárd dollárt is elkölthet évente”. Emellett a cég „fix összegeket, több millió dollárt” is kínál előre kisebb kiadók játékaiért, hogy azok bekerüljenek a Game Pass kínálatába. A legnagyobb összegeket azonban arra költik, hogy fejlesztőket meggyőzzenek arról, hogy a játékaik megjelenésükkor a Game Pass részei legyenek – néha még a fejlesztési költségeket is teljes egészében átvállalják.

„Számukra ez kockázatmentes. A játék elkészül, majd az összes kiskereskedelmi előnyt ők élvezik, míg mi lehetőséget kapunk arra, hogy megjelenés napján hozzáférjünk” – magyarázzák. Phil Spencer azt is elmondja, hogy más modelleket is kipróbálnak más kiadókkal, de az előre fizetett összeg a preferált megoldás. „Nyitottak vagyunk arra, hogy különböző partnerekkel kísérletezzünk, mert nem gondoljuk, hogy minden megoldást megtaláltunk. Amikor elkezdtük, egy felhasználás alapú modellt használtunk. A legtöbb partner azt mondta, ‘Értjük, de nem hiszünk benne, úgyhogy fizess előre’” – mondja.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)