A hordozhatóság felé terjeszkedik a next-gen Xbox?

A Sony és a Microsoft is talán a Nintendo Switch sikereit próbálja követni a terveivel; a Sony esetében már említettük a lehetőségeket, most a Microsofton a sor!

 

A Windows Central szerkesztője, Jez Corden számolt be arról a témában jártas forrásaira hivatkozva, hogy az Xbox következő generációjában egy handheld is lehet. Erre már az Xbox-vezér, Phil Spencer is utalt 2024 elején. A Microsoft állítólag azt szeretné, hogy egy hagyományos asztali konzol mellett legyen egy hordozható készülék is. A Sony is feltehetőelg ezt a gondolatmenetet követi, hiszen a PlayStation 6 két rendszerlapkáva (SoC = system-on-a-chip) tervez, és az egyik egy olcsóbb variáns lehet!

Tehát az Xbox Series X és az Xbox Series S után a következő generációban is két eltérő hardvert juttathat a Microsoft a boltokba, és az olcsóbb modell lehet itt is a handheld. Hiába, a Nintendo Switch, továbbá a handheld PC-k (Steam Deck, Asus ROG Ally, Lenovo Legion Go, MSI Claw…) beindították a formátum iránt az érdeklődést. És Corden már nem először írt erről, ugyanis májusban is hasonló témáról számolt be. Akkor azt állította, hogy Microsoft egy kézi Xbox-konzolon dolgozik, amelyet „referenciaeszköznek” szánnak az eredeti berendezésgyártók számára. A tweetet törölte. A handheld erős MI-fókusszal rendelkezhet, így valamilyen formában a Windows 11-ben látott Copilot mesterséges intelligencia-asszisztens felbukkanhat a platformon.

Corden most arról is írt, hogy a Microsoft nem dolgozik a PlayStation 5 Pro-hoz hasonló konzolon. A redmondiak ehelyett bejelentettek egy 1 TB-s Xbox Series S-t, egy 2 TB-os Xbox Series X-et, illetve egy Blu-ray meghajtót nélkülöző Xbox Series X konzolt. Ezek mind október 15-étől lesznek kaphatóak. A next-gen Xboxról már többször mondta a Microsoft, hogy az eddigiekhez képest a legnagyobb technológiai előrelépést fogja felmutatni, és ez 2028 környékére már biztosan megvásárolható lesz.

Mindez még nem hivatalos, de remélhetőleg nem intézik el egy PlayStation Portalhoz hasonló handhelddel (az csak a Remote Play-hez jó; ez az Xbox pedig az Xbox Cloud Gamingre lehetne használható?).

Forrás: GameRant, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)