Larian Studios: gondot okoznak a túl nagy ambíciók? A Baldur’s Gate 3 rendezője nyilatkozott!

„Arra teremtettünk, hogy nagy, ambiciózus RPG-ket készítsünk, és új dolgokat próbáljunk ki” – vallja be Swen Vincke, a Larian vezetője.

 

 

Az már régóta ismert, hogy a Baldur’s Gate 3 alkotói egyszerre két nagy RPG-n dolgoznak. Ennek ellenére a Larian Studios még mindig nem engedte el a 2023-as GOTY fantasy RPG-t, amely izgalmas frissítésekkel várja a játékosokat. Ám a fejlesztők többsége más, több év múlva megjelenő projektekkel van elfoglalva. Ennek ellenére a belga stúdió ambíciói nagyon nagyok, és néha eluralkodik rajtuk, hogy többet akarnak adni, mint amire képesek.

A Larian Studios az egyik játékot előbb akarja kiadni, mint a másikat, és több erőforrást fordít arra, mint a második RPG-re. Azonban mindkét játék elkészítése kihívást és összetett feladatot jelent a cég számára, amit Swen Vincke, a stúdió vezérigazgatója és a Baldur’s Gate 3 rendezője is megerősített: „Volt néhány emberünk, akiket a másik játéknak szenteltünk, és őket elnyelték annak az ambíciói, amit előbb akarunk kiadni. Szóval megpróbáljuk egyszerre csinálni” – mondta (a Gamesradaron keresztül).

Talán az egyik megoldás a helyzet enyhítésére, hogy visszafogják az ambícióikat.

Azonban a szakember: „Mindig igent mondunk [az ambíciók visszafogására], de aztán elgondolkodunk rajta, hogy ez a gépezet arra készült, hogy nagy játékokat készítsen. Arra vagyunk teremtve, hogy nagy, ambiciózus RPG-ket készítsünk, és hogy új dolgokat próbáljunk ki” – ismeri el Vincke, aki beletörődik a sorsába, hogy játékainak legalább akkorának kell lenniük, mint a Baldur’s Gate 3.

 

A Larian Studios következő játékai hatalmasak

 

A Larian Studios főnöke kiemelte, hogy ők már tudják, mit akarnak a letenni az asztalra, ezért nem foghatják vissza az ambícióikat. Még akkor sem, ha a fejlesztés ezért lépten-nyomon problémákba ütközik. „Az egyik központi probléma az, hogy tényleg tudjuk, mit akarunk a játékrendszereinktől, hogyan fejlesszük őket, hogyan csináljunk új dolgokat… és ezek mind nagy [léptékűek]” – zárta a beszélgetést.

Forrás: Gamesradar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."