Az utóbbi évek leggyengébb Final Fantasy címei kaphatnak remastert?!

Ha igaz ez a pletyka, akkor a Square Enixről mindenféleképpen el lehet mondani, hogy a japán cégnek lehetnének fontosabb prioritásai is…

 

A 4chan fórumon bukkant fel, hogy a Lightning-trilógiából tervez a Square Enix egy remastert. Ha ez a név nem mond semmit, akkor rögtön pontosítunk: a Final Fantasy XIII trilógiáról van szó. A japán cég mohóságát mi sem jellemezné jobban mint az ár: a három játék egy csomagban 130 dollárért (tehát 52 ezer forintért) lenne megvásárolható, és ha egyesével vásárolnánk meg őket, akkor darabja 50 dollár (20 ezer forint) lenne! Hiába jelentek meg 11-15 éve ezek a játékok, az kissé drága mulatság lenne!

Ezt a Square Enix is tudja, így állítólag ha megvannak a játékok PC-n vagy Xboxon (Xbox 360), akkor jelentős kedvezménnyel lehet majd megvásárolni őket. A játékok a pletyka alapján 4K felbontáson, 60 FPS frame rate-tel futnának. Jobb grafika, jobb textúrák és plusz grafikus hatások lennének a remasterekben, amikben értelemszerűen az összes DLC ott lenne (még a XIII-2 Mass Effect kosztümjei is?). A PlayStation 5-ös verziókban DualSense-támogatás lenne, és a soundtrackből lenne egy eredeti verzió, illetve egy újrakevert változat. Életminőség-javító funkciók is lennének: gyorsíthatunk a harcokon (ez például a Final Fantasy VII-VIII-IX Nintendo Switch verziójában volt kifejezetten hasznos), kihagyhatjuk a random csatákat (a XIII-2-ben), illetve könnyen szintet lehetne lépni a karakterekke. Tehát könnyíthetünk a grindoláson.

A Final Fantasy XIII először 2009 decemberében jelent meg (Japán, PlayStation 3; az Xbox 360 verzió 2010-ben érkezett, PC-re pedig 2014-ben jutott el), a Final Fantasy XIII-2 először 2011 decemberében debütált (ismét Japánban, de ezúttal PS3-on és X360-on; PC-re ismét 2014-ben jött ki), míg a Lightning Returns: Final Fantasy XIII 2013 novemberében rajtolt el először (Japán, PS3/X360; PC-re 2015 decemberében jutott el). A Final Fantasy XIII Remastered Trilogy 2025 elején érkezhet PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

De ez még nem hivatalos!

Forrás: Reddit, 4chan

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)