Ha tetszett a Black Myth: Wukong, ennek a kínai ARPG-nek is érdemes lesz adni egy esélyt!

Kínai fejlesztők egy ingyenesen játszható dark fantasy ARPG-t készítenek a Black Myth: Wukong stílusában, amely hamarosan érkezik…

 

 

A Black Myth: Wukong megjelenése csak a kezdete volt annak a folyamatnak, ami a szemünk előtt bontakozik ki. A kínai videójáték-ipar régóta csendben dolgozik azon, hogy címek sokaságát készítse el szuperprodukciós értékekkel és olyan megközelítéssel, amely bár a regionálisat részesíti előnyben, de nem hagyja figyelmen kívül a globális közönséget sem. A lehetetlenből mára elkerülhetetlen lett, és ennek újabb bizonyítéka a Ballad of Antara bejelentése. Ez egyike azoknak a neveknek, amelyekről eddig kevesen tudtak, de néhány hónap múlva talán megismétlik a Wukong sikerét.

 

A kínai videójátékok két nagy trendjének egyesülése

 

Habár PC-re, iOS-re és Androidra is elérhető lesz, a Ballad of Antara új részleteit a hivatalos PlayStation blogon közzétett bejegyzésen keresztül jelentették be. A játék megerősítette, hogy konzol-exkluzív megjelenés lesz 2025-ben PlayStation 5-re. Emellett néhány érdekes játékmenet-részletet is tisztáztak. Egy sötét fantasy akció-RPG-ről van szó, amelynek „hatalmas világa” két különböző síkon létezik. Az egyik a mi valós világunkhoz hasonlít, bár némi fantáziával és harcokkal. A másik, egy ősi hatalom által megszállt változat, ami a történet kezdetét adja.

 

 

Ballad of Antara / kínai / chinese / chinois

 

 

A Ballad of Antara egyik legkülönösebb részlete, hogy a kínai videójátékok jelenlegi két nagy trendje között helyezkedik el.

Egyrészt üzleti modell és gyártási értékek tekintetében egy free-to-play játék, a Genshin Impact stílusában. Másrészt úgy tűnik, egyértelműen kölcsönöz az olyan videójátékok realisztikus fantasy művészeti stílusából, mint a Black Myth: Wukong és más újdonságok, amelyek az ázsiai óriáscégtől érkeznek a következő hónapokban, például a Phantom Blade Zero.

„A Ballad of Antara egy ARPG több játszható karakterrel. Ezek a karakterek képesek utazni a normális világ és az elképzelhetetlen világ között. Úgy hívjuk őket, hogy >>Emissaries<<. Minden egyes >>Emissary<<-nek egyedi osztálya, játszható képességei és saját lenyűgöző és titokzatos története van, amit el akarunk mesélni. A fő célod, hogy megtaláld és összegyűjtsd ezeket a küldötteket szerte a világban, megerősítsd őket és felfedd az igazságot a földet sújtó csapás mögött” – magyarázták a fejlesztők a címről.

A cím a tervek szerint 2025-ben jelenik meg, és várhatóan az elkövetkező hónapokban többet is hallhatunk róla. Eddig a PlayStation égisze alatt Kínából érkező játékokat erősen reklámozták, sőt, olyan konferenciákon is megjelentek, mint a Game Awards (amely idén decemberben tér vissza) és a Summer Game Fest.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."