Resident Evil 9: pontosíthatunk azon, hogy mikor fog megjelenni?

A Capcom franchise-ának következő új részét még be sem jelentették, de már most talán lehet szűkíteni azon, hogy mikor számíthatunk annak megjelenésére.

 

2024 során rengeteg pletyka bukkant fel a Resident Evil 9 kapcsán, és mi is rengetegről beszámoltunk az év folyamán, így hallottunk a lehetséges főszereplőkről, a környezetről, a fejlesztési menetrendjéről, és még arról is, hogy akár nyílt világú cím lehet. Állítólag a Capcom valamikor a nyár folyamán szerette volna bejelenteni a Resident Evil 9-et, de végül az utolsó pillanatban kihátrált a terv mögül, ami azért a franchise rajongóinak nem kevés csalódást okozott.

Most viszont felbukkant egy másik, megbízhatónak nevezhető bennfentes, Lunatic Ignus, aki a Discord-szerverén arról beszélt, hogy a Capcom nem akar már sokat várni a Resident Evil 9 bejelentésével, és a következő hetek, hónapok során ez végre bekövetkezhet. Három lehetséges időpontban gondolkodhatunk. Az egyik a Tokyo Game Show, ami csütörtökön veszi kezdetét. A másik a The Game Awards, ami december 12-én lesz megtartva (ez errefelé átcsúszik 13-ára az időzónabeli eltérések miatt). A harmadik opció a szeptemberre pletykált State of Play, ami állítólag szeptember 24-én lesz (erre nem sok esélyt látunk).

Mivel a Capcom a Tokyo Game Show-n az egyik kiállító lesz, minden esély megvan arra, hogy a japán cég végül itt erősítse meg, hogy mire számíthatunk a Resident Evil 9-ben. A Capcom és a Sony között jó viszony van, és ne felejtsük, hogy a Resident Evil (8): Village 2020 nyarán a PlayStation Future of Gamign rendezvény alatt lett bemutatva, majd a 2022 nyarán megtartott State of Play alatt jelentették be a Resident Evil 4 Remake-et. Ezért a Sony pletykált, de még meg nem erősített rendezvénye aatt is bemutathatja a Capcom az új Reisdent Evil epizódot.

De mindez még nem hivatalos. A franchise története biztosan folytatódni fog, ehhez kétség nem férhet.

Forrás: GameRant

 

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)