Két újabb stúdió hajtott végre leépítéseket: már kb. 12700-an vesztették el idén munkájukat!

A játékipar 2024-ben is folytatja a munkaerő megkurtítását, és ezúttal a NetEase egyik stúdiójával, illetve a Wayfinder tulajdonosával kapcsolatban számolhatunk be a leépítésekről…

 

A NetEase alá tartozó kanadai Skybox Labs 25 főt bocsátott el. Ezt a LinkedInen közölték pár nappal ezelőtt, és az indoklás a szokásos: a llegjobb erőfeszítéseik ellenére nem voltak immunisak a váratlan kihívásokkal szemben, amelyek a játékipar sok cégét érintették. Minden érintett alkalmazott végkielégítést, karrierváltással kapcsolatos szolgáltatásokat, és más erőforrásokhoz való hozzáférést kapnak, hogy ez alatt a nehéz idő alatt is segítségben részesüljenek, úgyhogy ez viszonylag egy korrekt mentalitás a Skybox Labs részéről.

A stúdiót 2023 elején vásárolta fel a NetEase, és ők korábban a Halo, Minecraft és az Age of Empires franchise-on dolgoztak. Nem tudni, hogy most jelenleg egy saját játékon dolgoznak-e, vagy folytatják-e az együttműködést más stúdiókkal, hogy kisegítő szerepben bukkanjanak fel a stáblistában. Az viszont esélyes, hogy ha mindössze másfél évvel a felvásárlás után folyamodott a NetEase a leépítésekhez, akkor a többi stúdiójukban is llehetnek hasonló tervek (pl. Grasshopper Manufacture, Quantic Dream…). A NetEase kapcsán az előző hónapban írtuk, hogy a 2020-ban elindított Ouka Studios, a Visions of Mana fejlesztőit lényegében teljes egészében elbocsátotta a kínai cég…

A Skybox Labs tehát csak egy elbocsátási körrel tervezhetett, ami jobb a Bungie-hoz képest, mert ott többször is kirúgtak embereket. De nem csak a Skybox körül voltak leépítések: az Airship Syndicate is megvált 16 dolgozójától. Februárban 12-t már elküldtek, és a LinkedInen olvasható a működtetési igazgató, Tomas Garbar akkori indoklása: „Az iparágunk előtt álló nehéz kihívások fényében nehéz döntést kellett hoznunk arról, hogy elbocsátunk néhány hihetetlenül tehetséges Airship-csapattagot, köztük 12 teljes munkaidős alkalmazottat és négy vállalkozót. Az 50 fős csapatunk továbbra is elkötelezett marad a Wayfinder ütemtervének megvalósítása és a jövőbeli projektek fejlesztése iránt.”

Tavaly novemberben közölte a Digital Extremes, hogy megszabadul a Wayfindertől, amit ekkor vett át a 2014-ben, a texasi Austinben alapított Airship Syndicate. Csakhogy már több mint 12700-an vesztették el csak idén a játékiparban állásukat!

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)