További deluxe remastereken gondolkodik a Capcom; már fel is méri a terepet!

A japán kiadó nem csak egyszeri, kivételes esetként szeretne tekinteni a Dead Rising Deluxe Remasterre, ugyanis egy kérdőívben már felvázolta, hogy milyen lehetőségek állnak a közönség rendelkezésére.

 

A kérdőív ugyanakkor bukkant fel mint amikor a Dead Rising Deluxe Remaster jelent meg. A remasterben modern grafika, fejlettebb karaktermodellek, több támogatott nyelv, áttervezett kezelés, illetve életminőséget javító funkciók (pl, automatikus mentés) is található, bár azért a modellek közül Franken továbbra is fenn szoktunk akadni, mert akármikor közelebbről vizsgáljuk, csak egy olcsó Leisure Suit Larry-másolatként tudunk rá tekinteni…

A Dead Rising Deluxe Remaster a 2006-ban megjelent eredeti RE Engine-re átültetett változata, amit a Capcom lényegében egy remake-ként kezel, és a japán kiadó ugyanezt a formulát több másik IP-ben is megismételné, ugyanis a kérdőívben erre utal a japán cég. Ha nem akar a játékos deluxe remastert (amit úgy határozott meg a Capcom, hogy jobban játszható remasterek jobb grafikával és új 3D-s modellekkel), akkor felteszi azt a kérdést, hogy egy remake-et vagy egy deluxe remastert választana-e, esetleg egy egyszerű remastert nagyobb felbontással, hogy a jelenlegi hardvereknek megfelelő legyen.

Az opciók? Lost Planet, Devil May Cry, Power Stone, Resident Evil, Onimusha, Darkstalkers, illetve Okami. Aztán arra is kitér a Capcom, hogy a játékos szeretne-e további Dead Rising játékokat, és ha igen, milyen formában (deluxe remaster, remake, vagy egy új epizód). Az árazásra is rákérdez a Capcom, és itt meg is említjük, hogy a Dead Rising Deluxe Remasterért a japán cég 50 eurót kér el, és aki a Digital Deluxe verzióra csap le, akkor 60 eurót (tehát 20/24 ezer forintot) kell fizetni érte.

Tehát a Capcomnak vannak ötletei, de az kérdés, hogy végül mi fog mindebből megvalósulni. A kérdőív mindenesetre felfedte a cég terveit, és most már csak azon múlik minden, hogy mit akar a közönség. Vox populi, vox dei…

Forrás: VGC, Surveymonkey

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)