Horizon Zero Dawn Remastered: Aloy arcfelvarrása (szó szerint!) [VIDEO]

A Horizon Zero Dawn új verziójában Aloy kinézete is módosulni fog, és a Nixxes áll az új verzió mögött, de természetesen a Guerrilla Games, az eredeti fejlesztőcsapat is segített nekik.

 

Több mint 7 évvel ezelőtt adta ki a Sony a Horizon Zero Dawnt. A játékosok megismerhették Aloy-t, a főhőst, akit egy halálos gépek által pusztított, titokzatos, távoli jövőbeli világban egy (ön)felfedező útra taszítottak. Ez volt egyben a kezdete a cosplayerek, virtuális fotósok, rajongó művészek és tartalomkészítők virágzó közösségének, akik a mai napig inspirálják a fejlesztőket hihetetlen alkotásaikkal. Minden évben sok millióan veszik kézbe először a Horizon Zero Dawnt. De 7 év hosszú idő a számítógépes grafika világában; a technológia fejlődik. Az idő előrehaladtával a Guerrilla Games nagyon szerette volna, ha az új játékosok, akik csatlakoznak Aloyhoz az eredettörténetében, egy olyan verzióval tehetik ezt meg, amely méltó a PlayStation 5-ös vagy kompatibilis PC-jükhöz. A játékot most a Nixxes remasterelte.

A lebilincselő történet és a lenyűgöző poszt-apokaliptikus világ számos technológiai fejlesztés, vizuális javítás és frissített funkció mellett tér vissza. Emellett tartalmazza a The Frozen Wilds DLC-t is, amely további területeket, képességeket, fegyvereket és gépeket tartalmaz. A Horizon Zero Dawn Remastered több mint 10 órányi újrafelvett beszélgetést, mocapot (mozgásdigitalizációt) és számtalan grafikai fejlesztést tartalmaz, amelyekkel a játék ugyanolyan vizuális hűséggel rendelkezik mint a kritikusok által elismert folytatás, a Horizon Forbidden West. A játék buja világa fagyos hegyeket, sűrű dzsungeleket és száraz sivatagokat foglal magába, lenyűgöző új látványvilággal és 4K grafikával, a települések közötti utazás pedig mostantól villámgyors.

A történet számos lenyűgöző karakterét továbbfejlesztették, így azok a jelenlegi generációs karaktermodellek és a renderelés terén elért eredményekkel összhangban vannak. A fejlesztők remélik, hogy a továbbfejlesztett animáció, a világítás, a textúrák és sok más dolog miatt az új és a már meglévő rajongók is izgatottan vetik bele magukat az akcióba! A hangélményt is jelentősen javították. Teljesen átdolgozták a hangzást, amely mostantól támogatja a PlayStation 5 Tempest 3D Audiót a magasabb rendű ambiszonikus és Atmos renderelés érdekében a magával ragadó hangzásvilágért. A hangdizájn is jelentős fejlesztéseken esett át, több száz újítással mind a játékban, mind a jelenetekben. A DualSense kontroller haptikus visszajelzése és adaptív ravaszai hihetetlenül mélyreható élményt biztosítanak a feszült harcok, a lopakodó felfedezés vagy egy gigantikus Tallneck megmászása közben. A DualSense kontrollerhez egyedi haptikát építettek be a játékba, amely tapintható visszajelzést biztosít, és ez fokozza az elmélyülést. Emellett bevezettek egy új, opcionális hozzáférhetőségi funkciót, amely hangot és haptikus visszajelzést használ, hogy értesítse a játékosokat az olyan interakciós elemekről mint például a pickupok, amelyeket korábban csak vizuálisan jeleztek.

A Horizon Zero Dawn Remastered a PlayStation 5 Pro natív támogatásával érkezik. Ez számos olyan grafikai funkciót tartalmaz, amelyeket úgy fejlesztettek tovább, hogy kihasználják a konzol teljesítményét, miközben ultra-magas színhűséget nyújtanak elképesztően gyors frame rate mellett. A PC-s verzió Windowson tartalmazza a PlayStation overlay felületet a trófeatámogatással, és saját funkciókkal rendelkezik, például az ultra széles felbontások támogatásával és a legújabb teljesítménynövelő technológiákkal, mint az Nvidia DLSS 3 és az AMD FSR 3.1 képkocka-generáló technológiával. A Horizon Forbidden Westben először bevezetett akadálymentesítési funkciók közül sok ebben a Remastered verzióban is helyet kapott; az átszabható gombkiosztás, a haptikus jelzések és a különböző segédeszközök lehetővé teszik, hogy minden játékos teljes mértékben élvezhesse a játékot. A régi elmentés is működni fog; így ez egy remek lehetőség arra, hogy belevethessük magunkat a New Game+ játékba, vagy visszatérjünk a fotó módban az összes korábban feloldott ruhával és testreszabással.

A Horizon Zero Dawn (PlayStation 4, PC) és/vagy a Horizon Zero Dawn Complete Edition (PlayStation 4, PlayStation 5, PC) meglévő tulajdonosai 10 dollárért (4 ezer forintért) frissíthetnek a Horizon Zero Dawn Remastered digitális verziójára PlayStation 5-on és PC-n (a Steamen vagy az Epic Game Store-on keresztül). Ez vonatkozik azokra a rajongókra is, akik a PlayStation Play At Home kezdeményezése során vették fel a játékot a könyvtárukba. A Horizon Zero Dawn PlayStation 4 lemezes tulajdonosai úgy férhetnek hozzá az ajánlathoz, hogy a lemezt behelyezik a PlayStation 5-be (és a játék lejátszásához minden alkalommal be kell tartaniuk a lemezt). A PlayStation 5 Digital Editionnel rendelkezők erről lemaradnak. Az új játékosok 50 dollárért (20 ezer forintért) vehetik meg, és a a Horizon Zero Dawn Complete Editiont kapják meg.

A Horizon Zero Dawn Remastered október 31-én jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: Gematsu, PlayStation Blog

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)