Ubisoft: rossz híreket kapott az Assassin’s Creed Shadows; megerősítették, mikor jön az SW Outlaws Steam-en!

A Ubisoft elismerte a Star Wars Outlaws bukását, emiatt pedig több időt szeretne hagyni a játékélmény csiszolására az Assassin’s Creed-sorozat legambiciózusabb részének tartott játékban…

 

 

Az Assassin’s Creed Shadows körül az elmúlt napokban felborzolódtak a kedélyek. Miután lemondta a Tokyo Games Show 2024-es eseményét, ami komoly aggodalmat váltott ki a rajongók körében, a Ubisoft most megerősítette a rossz hírt. A sorozat új része késik. Ahelyett, hogy november közepén jelenne meg, 2025 elején érkezik. A fejlesztők szerint az új dátum február 14. A cég a döntést a „Star Wars Outlaws tanulságai” miatt hozta meg. A plusz időt a cím további finomítására fogják felhasználni.

A Yahoo Finance-on megjelent új eredményjelentésében szintén megerősítette azt a hírt, amit sokan előre láttak: a Star Wars Outlaws kereskedelmi teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. Konkrétabban fogalmazva, a vállalat Kay Vess kalandját a „vártnál gyengébb” indulásként definiálta. Ennek pedig messze ható következményei lesznek a Ubisoft és játékai számára.

 

A Ubisoft biztosítani akarja a jövőjét

 

Az Assassin’s Creed Shadows megjelenése valószínűleg a legfontosabb lépés lesz a Ubisoft közelmúltbeli történetében. A cég legutóbbi játékai, köztük a Star Wars Outlaws, kereskedelmi szempontból alulteljesítettek. Ez a helyzet komoly belső válsághoz vezetett, a befektetők még Yves Guillemot vezérigazgató távozását is követelték. Ebben az értelemben úgy tűnik, hogy a céget jobban érdekli a tökéletes megjelenés, mint a karácsonyi kampányt nem lekésni szándékozó határidő betartása.

 

 

Szegény Yasuke, az Assassin's Creed Shadows egyik főszereplője körül áll a bál: először a karakter történelmi hátterét támadták, most pedig a vélt szexuális orientációját... Ubisoft

 

 

Az Assassin’s Creed Shadows késése egy olyan változással járt, amit a PC-s felhasználók valószínűleg ünnepelni fognak.

A Ubisoft megerősítette, hogy a játék a megjelenés napjától, tehát – jelen állás szerint – február 14-től elérhető lesz a Steamen. A Valve boltjában való megjelenés ráadásul nem egyszeri alkalom lesz. Mostantól kezdve a márka minden kiadványa „első nap” érkezik majd a legnépszerűbb PC-s platformra. Nagyon fontos stratégiaváltás, amely valószínűleg az eladások fellendítését szolgálja majd az ilyen típusú rendszereken.

Ami az SW Outlaws-t illeti, a Ubisoft fejlesztőcsapatai jelenleg teljes mozgósításban vannak, hogy gyorsan megvalósítsanak egy sor frissítést a játékélmény csiszolása és javítása érdekében. A céljuk az, hogy legkésőbb a karácsonyi szezonra olyan tökéletes legyen a játék, amennyire csak lehetséges. Kay Vess kalandja is kapott Steam-es megjelenési dátumot: november 21-én érkezik majd.

 

Az Assassin’s Creed Shadows több bővítményt is kap majd

 

A Ubisoft megragadta az alkalmat, hogy további információkat osszon meg a játékkal kapcsolatban. Most már tudjuk, hogy a cég több bővítményt is tervez kiadni az Assassin’s Creed Shadowshoz. Ezek közül az első ingyenesen elérhető lesz, ha előrendeled a játékot. A hír ellenére a vállalat egyértelművé tette, hogy a jövőben „el kívánnak távolodni a hagyományos Season Pass modelltől”. Végül megerősítették, hogy azok, akik a bejelentés előtt előrendelték a játékot, kérhetnek visszatérítést, és kérdés nélkül visszakapják a pénzüket. Úgy tűnik, hogy a vállalat mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a közösség jóindulatát…

Forrás: X, Yahoo Finance

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."