Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii: íme a gameplay-előzetes és minden, amit a játékmenetről tudunk! [VIDEO]

Goro Majima végre kezébe veszi a gyeplőt a saját Like a Dragon-kalandjában, ami PC-re, PlayStationre és Xboxra érkezik majd.

 

 

A Yakuza-franchise rajongói évek óta kérik, a SEGA és a Ryu Ga Gotoku stúdió pedig végre megadta! Goro Majima mostantól saját videojátékot kap, a szerencsés kiválasztottaknak pedig lehetősége volt megnézni a Like a Dragon: Pirate Yakuza közel egy órányi tiszta játékmenetét Hawaiin, felfedezve mindazt, amit ez az őrült új akciójáték nyújtani fog, amely a tervek szerint február 28-án jelenik meg PC-re, valamint Xbox és PlayStation konzolokra.

A fantasztikus Like a Dragon: Infinite Wealth hawaii helyszínét felhasználva, de a fordulóalapú szerepjátékot a valós idejű akció kedvéért elhagyva, a Yakuza-sorozat új kalandja lehetővé teszi számunkra, hogy vertikálisan is felfedezzük a tájat, elérve az egyébként elérhetetlen területeket. Az ehhez használt horgot a harcban is bevethetjük, lehetővé téve számunkra, hogy megragadjuk és teljes sebességgel az ellenségre vessük magunkat.

Egyéb Yakuza-szerű őrültségekben sincs hiány, például saját kalózhajónk lesz!

Ha már a harcoknál tartunk, a Yakuza-sorozat mindig is a stílusok váltogatására épített, hogy az összecsapások dinamikusabbak és figyelemfelkeltőbbek legyenek. Ebben az epizódban a „Sea Dog” stílus lesz az, ami minden figyelmet magára von. Alapvetően azért, mert Goro Majima szó szerint át fog változni kalózzá, akinek két szablyája van, ezzel növelve támadásainak hatótávolságát. A másik stílus, a „Mad Dog”, a tőrök használatának köszönhetően fürgébb és gyorsabb.

 

 

Ahogy tavaly is volt egy Gaiden epizód, úgy jövőre is kap egyet a Like a Dragon franchise, bár erről a játékról először már májusban hallhattunk!

 

 

Kalózkodás Like a Dragon-módra

 

Az Infinite Wealthben látott utcák mellett az RGG Studio sorozatának új fejezete egy új kalózos témájú területtel bővül: ez a Madlantis. Egy enklávé, amely szinte úgy néz ki, mint egy kalózkodásnak szentelt vidámpark, de nyilvánvalóan mindenféle szélhámosok lakják. Úgy néz ki, hogy saját minijátékai lesznek, sőt, még egy amfiteátrummal is rendelkezik, valamint különböző frakciókkal és a rájuk jellemző hatalmi harcokkal. Úgy tűnik tehát, hogy ez a hajótemető fontos szerepet fog játszani ebben az új Like a Dragon-történetben.

Mivel ez egy kalózos játék egy olyan karizmatikus karakterrel, mint Majima a főszerepben, a játékból nem fognak hiányozni más Yakuza-szerű bolondságok sem, mint például a már említett saját kalózhajó. Láttuk, hogy van beszállás, a hajók fedélzetén zajló harcokkal, de… De mi a helyzet a vitorlázással? Ez egyelőre rejtély marad, de az egyértelműnek tűnik, hogy szabadon felfedezhetjük majd a tengert, sőt, tengeri csatákat is vívhatunk, és fejleszthetjük a hajónkat, hogy növeljük az esélyeinket az erősebb ellenfelekkel szemben.

A Ryu Ga Gotoku Studio a sorozat szellemiségéhez hűen számos minijátékot is letesz majd az asztalra. Köztük néhány közelmúltbeli és kedvelt játékot, például a gokartversenyzést, amely a zseniális Yakuza Like a Dragonban született meg, és amellyel a sorozat a fordulóalapú JRPG műfajába ugrott. Egyszóval ez az új Yakuza-játék rendelkezik minden szükséges hozzávalóval ahhoz, hogy ismét egy olyan csibészes, ugyanakkor komoly morális dilemmáktól sem mentes kalandjátékot élvezhessünk, amilyenek a széria legjobb címe. Már csak 2025 februárját kell kivárnunk, hogy ismét elmerülhessünk a gengszterek – vagyis, izé… kalszterek? Gengkózok?! – világában…

Forrás: YouTube (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."