Horizon Zero Dawn: a Sony újabb „okos” megoldást talált, hogy népszerűsítse a Remastered-változatot…

A Sony gyorsan 100%-kal megemelte a Horizon Zero Dawn árát a PS Store-ban, miután bejelentette a Remastered-változatot.

 

 

Bármilyen meglepő, a Sony-nak sikerült újabb vitát generálnia. Ebben az esetben a problémát a Horizon Zero Dawn Remastered közelgő megjelenése okozza. Az új verzió bejelentése végül sok rajongót nem győzött meg, de ami a leginkább felháborította a közösséget, az az ára. A Remastered-kiadásra való frissítés ellenben viszonylag olcsó lesz (10 euró – 4 000 Ft) azok számára, akik már rendelkeznek a játékkal. Azonban a cég kihasználta a frissítés megjelenését, hogy kicsit feltornázza a bevételeit.

 

A Horizon Zero Dawn mostantól kétszer annyiba kerül a PS Store-ban

 

A Horizon Zero Dawn kiskereskedelmi ára a PlayStation Store-ban a remastered verzió bejelentése előtt 19,99 euró (kb. 7 900 Ft) volt. Az összeg azonban 39,99-re (14 990 Ft) emelkedett, miután megerősítették az új kiadás megjelenését. Érdemes megjegyezni, hogy ez még nem tartalmazza a frissítést, amit külön kell majd megvásárolni 10 eurós áron, amikor október 31-én megjelenik.

Amit a Sony ezzel a lépéssel elért, az az árak kiegyenlítése.

A játék eredeti verziójának megvásárlása, majd a frissítő patch beszerzése mostantól ugyanannyiba kerül, mint a Horizon Zero Dawn Remastered teljes megvásárlása. Másrészt a cég ezzel is igyekszik megakadályozni, hogy a felhasználók az eredeti verziót vásárolják meg. A Remastered így szinte kötelező frissítésnek hat majd, ha valaki élvezni akarja Aloy kalandját.

Ez a fajta gyakorlat viszonylag gyakori a videójáték-iparban, még ha a közösség joggal nem örül neki. Annál is inkább ebben az esetben, amikor a változtatásokat úgy hajtották végre, hogy nem értesítettek előzetesen senkit, akit esetleg érdekelhet a játék. Innentől már csak abban reménykedhetünk, hogy a kiskereskedők nem emelnek az árakon (vagy legalább nem azonnal…)

Forrás: PS Store

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."