A The Day Before fejlesztői visszatérnek, de vajon miért kérnek újra pénzt?

„Mindenki megérdemel egy második esélyt.” A The Day Before fejlesztői újra aktivizálódnak, és most pénzt kérnek a következő játékukhoz. Fntastic újra akcióban, ezúttal egy „helyreállítási tervvel” és egy Kickstarter kampánnyal, de a közösség csalásnak véli ezt a lépést.

 

A The Day Before kétségtelenül az egyik legtöbbet kritizált videójáték az utóbbi időben. Miután a Fntastic csapata nagy elvárásokat keltett a közösségben egy akció- és túlélési élményt ígérő MMO játékkal, a kiadott verzió azonban csalódást okozott. Nemcsak hogy tele volt hibákkal, de még a tömeges multiplayer jelleg sem valósult meg. A megjelenés utáni napokban a stúdió egyszerűen eltűnt az internetről, visszatérítések indultak, és a felhasználók ezrei adtak hangot elégedetlenségüknek. Most, hónapokkal a katasztrófa után, a Fntastic bejelentette visszatérését… És hogy pénzre van szükségük a következő játékuk fejlesztéséhez.

„Mindenki megérdemel egy második esélyt.” Ezzel a mondattal jelentette be a Fntastic, hogy újra aktivizálódik mint videójáték-fejlesztő. Mindezt egy X platformra tett posztban közölték: „Bocsánatot kérünk mindenkitől a The Day Before miatt, és teljes felelősséget vállalunk a történtekért. Nézd meg tervünket, a Fntastic 2.0-t, amelyben megosztjuk, hogyan fogjuk kijavítani a múlt hibáit, és hogyan készülünk a visszatérésre.”

A Fntastic úgynevezett „helyreállítási terve” egy dokumentumban részletezi az új fejlesztési filozófiát, ami a közösséggel való kapcsolatépítésre és a játékfejlesztés színvonalának emelésére koncentrál. A dokumentum fő pontjai az őszinteség, átláthatóság és a professzionalizmus alapelvein nyugszanak.

Új projekt: Escape Factory

 

A Fntastic új projektje, az Escape Factory egy multiplayer kooperatív szökési játék, amelyben 4-8 játékos próbál megszabadulni veszélyes gyárakból. A játék megvalósításához 13 937 euróra van szükségük. A Kickstarter kampány indulásakor eddig csak 18 támogató vett részt, összesen 405 euróval járulva hozzá a projekthez.

Mint várható volt, a játékosközösség negatívan reagált a Fntastic visszatérésére, különösen, hogy pénzt kérnek az új játékukhoz. Sokan ezt csalásként értékelik, amely hasonlóan végződhet, mint a korábbi zombis MMO projektjük.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)