Az Ubisoft eladása elkerülhetetlen? A befektetők nyomást gyakorolnak a francia óriásra

A Ubisoft egyre nagyobb nyomás alatt áll, és már a cég eladását követelik. A befektetők 10%-a szeretné, ha az Ubisoftot felvásárolnák. Az AJ Investments, amely a vállalat részvényeinek mindössze 1%-át birtokolja, már meggyőzte a többi befektetőt, hogy el kell adni a céget.

 

A Ubisoft borzasztó hetet tudhat maga mögött. A negyedéves bevételek elmaradtak a várakozásoktól, amit részben a Star Wars Outlaws gyenge kereskedelmi teljesítménye okozott. Ennek hatására a francia fejlesztő kénytelen volt változtatni, és számos módosítást jelentett be, köztük az Assassin’s Creed Shadows megjelenésének késleltetését. Most a cégre nehezedő nyomás nő, mivel a befektetők a vállalat eladását követelik.

Az AJ Investments, amely az Ubisoft részvényeinek 1%-át birtokolja, már néhány napja felhívta magára a figyelmet, amikor a cég alapítóinak lemondását követelte, mondván, hogy „tönkreteszik a cég hírnevét”. A helyzet azonban tovább súlyosbodott, amikor kiderült, hogy a fent említett rossz hírek hatására a francia óriás értéke jelentősen, 18%-kal csökkent; az év eleje óta a cég részvényeinek értéke már 60%-kal zuhant a tőzsdén.

A kilátások javulása nélkül az AJ Investments most egy új nyilatkozattal állt elő, amelyet kizárólag a Reuters-szel osztottak meg, és amelyben az Ubisoft eladását követeli. „Felszólítjuk az Ubisoft vezetését, hogy engedje meg a cég eladását harmadik felek vagy magántőke-társaságok számára egy tisztességes áron,” áll a nyilatkozatban. Állítólag az AJ Investments már megszerezte az Ubisoft részvényeseinek 10%-ának támogatását. Bár ez nem jelent többséget, ez a szám jelentős, és a jövőben még tovább is nőhet.

 

Az Ubisoft új stratégiai célokat tűzött ki

 

Az egész helyzet arra készteti az Ubisoftot, hogy átgondolja a videojáték-üzletágával kapcsolatos stratégiáit. Erre példa, hogy úgy döntöttek, változtatnak a Steam-mel kapcsolatos politikájukon, és minden megjelenő címüket elérhetővé teszik a Valve platformján; egy olyan taktikát, amelyet az elmúlt években elhagytak az Ubisoft Connect előtérbe helyezése miatt. Azonban a rossz hírek sorozata nem áll meg, és már bejelentettek egy háromnapos sztrájkot is október közepére, amelyben az összes Ubisoft alkalmazott részvételére számítanak.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)