Ponyvaregény: Majdnem brutálisabb véget ért volna Tarantino kultfilmje – Samuel L. Jackson elárulta az eredeti befejezést!

Ebben a hónapban 30 éve mutatták be a Ponyvaregényt, Tarantino kultikus filmjét, amely majdnem egy még erőszakosabb befejezéssel zárult volna.

 

Október 14-én lesz harminc éve annak, hogy bemutatták a Quentin Tarantino által rendezett Ponyvaregényt, amelyet sokan pályafutása legfontosabb munkájának tartanak. A film tele van emlékezetes pillanatokkal, a kezdetektől egészen a zárójelenetig. Ma viszont az utóbbi részre szeretnénk kitérni, amely Samuel L. Jackson szerint még véresebbre sikeredhetett volna, ha az eredeti forgatókönyv szerint alakul.

Egy interjúban, ahol több híres szerepét is áttekintette, Jackson elárulta, hogy a forgatókönyv egy részét végül kivágták, bár az nem változtatta volna meg a film végkimenetelét.

„A Ponyvaregényben, az eredeti forgatókönyv szerint, amikor a dinerben ülök, és Tim [Roth] odajön hozzám, és megkérdezi a táskáról, akkor kinyitja, és én lelövöm Honey Bunny-t a pultnál, majd Timet a seggénél lövöm meg” – mesélte Jackson. „Van egy vágás, és kinyitom a szememet, amit akkor tettem volna, mielőtt megjelenik a látomás a ‘ne ölj meg senkit’ házában. Még mindig ott áll. Szóval ez nincs benne.”

Az elmúlt hónapokban nem ez volt az első alkalom, hogy Jackson beszélt a film eredeti befejezéséről. Ahogy emlékezhetünk, abban a jelenetben, amelyben a rablók belépnek az étterembe, és el akarják vinni a táskát, egy hosszú, mély monológ következik Samuel L. Jackson karaktere, Jules részéről. Elmeséli Pumpkinnek (Tim Roth), akit Honey Bunny (Amanda Plummer) kísér, hogy milyen spirituális változáson megy keresztül, miután megmenekült. Más napokon Jules valószínűleg gondolkodás nélkül megölte volna őket, de Pumpkin és Honey Bunny szerencsések voltak.

 

Egy másik jelenet is megváltozott a forgatókönyvben

 

Jackson azt is elmondta, hogy abban a jelenetben, amikor Vincent (John Travolta) véletlenül fejbe lövi Marvint (Phil LaMarr), a lövés eredetileg a nyakát találta volna el, és lassan vérzett volna el, míg Vincent újra rálő.

Természetesen, figyelembe véve, hogy a Ponyvaregény akkoriban mekkora felháborodást keltett a brutális jelenetekkel, valószínű, hogy Tarantino helyesen döntött, amikor visszafogta ezeket a jeleneteket. A film jelenleg elérhető a Netflixen.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.