A Sony-n belül is a PlayStation kudarcát vázolták fel, állítja a „PlayStation-atya!”

A Tokyo Game Show-n Ken Kutaragi elárulta, hogy a Sony-n belül is kételkedtek a PlayStation sikerében, annak ellenére, hogy a konzol az egyik legnagyobb hatású platformmá vált a játékiparban.

 

Ken Kutaragi, a Sony korábbi elnöke, aki a PlayStation megalkotójaként is ismert, bevallotta, hogy a PlayStation megszületésekor a Sony-n belül is sokan kételkedtek a sikerben. Kutaragi elmesélte, hogy a Sony eredetileg nem tervezte, hogy belép a videojáték-piacra, de a Nintendo által elszenvedett csalódás hatására döntöttek úgy, hogy saját konzolt fejlesztenek, amely végül a PlayStation lett.

„Meg akartuk osztani a szenvedélyt. Hallani akartuk az elvárásaikat, és azt is, hogy mire nem számítottak, ezért meg akartuk hallgatni őket. Ezért több tucat, ha nem több száz céget látogattunk meg, rengeteg játékkészítőt kerestünk fel. Ez egy nagyszerű emlék volt. Nem érdekelték őket. Egyszerűen azt mondták: ’Ne csináljátok. Több cég is volt, és egyik sem volt sikeres. Bukni fogtok.’ Ezt mondták nekünk.” – mesélte Kutaragi.

Kutaragi, aki a PlayStation első három generációjának fejlesztésében vett részt, emlékezetes kijelentéseket tett az évek során. Az Xbox 360-at például „Xbox 1.5”-nek nevezte, és amikor a PlayStation 3 megjelent 600 dolláros áron, azt javasolta, hogy a rajongók túlórázzanak, hogy megengedhessék maguknak a konzolt. 2007-ben távozott a Sony-tól, és azóta számos vállalat, köztük a Rakuten és a SmartNews igazgatótanácsának tagjaként tevékenykedik, valamint a Sony-nak is technológiai tanácsadóként dolgozik.

A PlayStation 3 megjelenésekor a Sony több milliárd dolláros veszteséget szenvedett el, mivel a konzolt veszteségesen értékesítették. Azóta azonban a PlayStation márka hatalmas sikereket ért el, és a játékipar egyik legjelentősebb szereplőjévé vált.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.