Fontos figyelmeztetést adott ki a Bethesda a ma megjelenő Shattered Space Starfield DLC-t illetően!

A Bethesda figyelmezteti a Starfield játékosokat, hogy ne kezdjék el „idő előtt” a Shattered Space-t…

 

 

A Bethesda-játékok DLC-i híresek arról, hogy gyakran mennyire nem integrálják őket a cselekménybe. Kevés dolog töri meg annyira a játékélményt, mint amikor az Oblivion vagy a Fallout 3 elindítása után, az első néhány percben tizenhét értesítést kapunk, amelyekben olyan kiegészítésekről és küldetésekről tájékoztatnak, amelyekkel nem áll szándékunkban foglalkozni, és amelyekkel egyelőre nem is tudunk mit kezdeni. A közelgő Starfield Shattered Space DLC-ben úgy tűnik, hogy ez egy kicsit természetesebben működik majd. Ám azért még mindig van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

A Bethesda néhány más játékával ellentétben a Starfield indításakor nem fogsz rögtön felugró ablakokkal találkozni, amelyek olyan régiókban való kalandozásról szólnak, amelyekről még sosem hallottál. Az RPG új játékosainak az első fő küldetést kell teljesíteniük ahhoz, hogy beléphessenek a Shattered Space bővítménybe. Csak miután teljes jogú tagjává váltál a Constellationnek, és gravitációs ugrást hajtottál végre egy olyan rendszerbe, amely nem kapcsolódik egy küldetéshez vagy találkozáshoz, akkor fogod megkapni a felkérést, hogy kezdd el a DLC-t. Ekkor egy vészjelzést kapsz majd, amely arra ösztönöz, hogy menj el egy új űrállomásra, amelyet The Oracle-nek hívnak.

Ha azonban mindezt egy új végigjátszás során teszed, akkor érdemes várnod a DLC elindításával.

A Bethesda azt állítja, hogy bár „bármelyik játékos nekivághat a Shattered Space kihívásának”, 35-ös szintet javasol, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a bővítményből. Vélhetően, míg egyesek képesek lesznek átjutni a DLC kihívást jelentőbb találkozásain, addig másoknak túl nehéznek bizonyulhat, hacsak nem rendelkezel már komoly játékidővel.

Mivel a Starfield Shattered Space megjelenési dátuma megérkezett, lehet, hogy szükséged lesz némi tapasztalatra, ha a megfelelő nehézséggel akarsz nekivágni. A kiegészítő szeptember 30-án, hétfőn – vagyis még a mai napon – jelenik meg. A játék Steam oldalára kattintva tudhatod meg, hogy készen állsz-e a kalandra, ha többre vagy kíváncsi.

Forrás: Reddit, LivaRava

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."