A nemrég elhunyt Kris Kristofferson a videojátékok világában is emlékezetes volt

Kris Kristofferson, a legendás country énekes és díjnyertes színész, aki a videojátékok világában is nyomot hagyott, vasárnap hunyt el 88 éves korában. Bár sokan elsősorban színészi és zenei karrierjéről ismerik, Kristofferson már jóval azelőtt bevette magát a videojátékok világába, hogy ez a médium más hollywoodi sztárok számára is népszerűvé vált volna.

 

Kristofferson első nagy videojátékos szereplése a 2005-ös GUN című játékban volt, ahol Ned White karakterét keltette életre, egy tapasztalt vadászt és az epikus vadnyugati kaland főhősének fogadott apját. Ezzel a szerepével hozzájárult ahhoz, hogy a játék karakterei hitelesek és emlékezetesek legyenek. Néhány évvel később, 2010-ben, ismét felbukkant a videojátékok világában, amikor a Fallout: New Vegas című RPG-ben Chief Hanlon karakterét szinkronizálta, egy háborús veteránt és az NCR Rangers vezetőjét, aki kulcsszerepet játszott a játék történetében.

Kristofferson zenei karrierje is legendás volt, számos ikonikus country dal fűződik a nevéhez. Két Grammy-díjat nyert, egyik legismertebb dala, a „Help Me Make It Through the Night” 1972-ben hozott neki sikert, míg egy életműdíjat 2014-ben vehetett át. Zenei karrierje mellett a filmek világában is elismerést szerzett: olyan alkotásokban láthattuk, a Magyarországon anno iszonyúan sikeres Konvoj (Gumikacsa), a Blade sorozat, ahol Abraham Whistler karakterét játszotta, vagy a Tim Burton rendezte Majmok bolygója (2001), ahol Karubi szerepében tűnt fel.

A Blade-filmekben Kristofferson Whistlerként Blade, a Wesley Snipes által alakított vámpírvadász mentorát játszotta több mint húsz évvel ezelőtt, ami egyik legismertebb filmszerepévé vált. Színészi karrierje azonban nem korlátozódott csupán a vámpíros akciófilmekre: az amerikai countryzene ikonja elsősorban westernfilmekben és drámákban volt igazán otthonos.

Kristofferson sokoldalú művész volt, aki nem félt új területeken kipróbálni magát, legyen szó filmekről, zenéről vagy videojátékokról. Halálával a világ egy igazán sokoldalú előadót veszített el, aki több művészeti ágat is maradandóan gazdagított.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)