Kojima még maga sem érti az Xbox-exkluzív játékát, de az OD halad előre

Hideo Kojima azonnali jövője a Death Stranding 2, amelyről múlt héten kaptunk egy előzetes bepillantást a 2024-es Tokyo Game Show keretein belül, de a kreatív következő projektje az OD lesz. Ez az Xbox-exkluzív játék, amelyről alig tudunk valamit, 2023-ban került bejelentésre a The Game Awards során, és azóta nem hallottunk róla további részleteket. Kojima azonban egyértelművé tette, hogy a fejlesztés folytatódik, annak ellenére, hogy a játék annyira különös, hogy még ő maga sem tudja megmagyarázni vagy definiálni.

 

Egy nemrég adott interjúban Kojima beszélt az OD fejlesztésével kapcsolatos kihívásokról, és úgy írta le, mint „egy játék, de nem olyan, mint a többi.” A rendező szerint a projekt új kihívást jelent mind számára, mind az ipar számára. Bár túl sok részletet nem árult el, Kojima hangsúlyozta, hogy a játék kockázatos és kísérletező jellegű, ami tovább növelte a játékosok elvárásait.

Ebben az összefüggésben az Xboxszal való szövetség kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy ezt a forradalmi ötletet a következő szintre emeljék, és Kojima világossá tette, hogy egyedülálló élményt kíván nyújtani a videojátékok terén. „Nehéz megmagyarázni, de egy kicsit kockázatos és új kihívás számomra, mint videojáték-rendező,” tette hozzá a Variety-nek adott interjújában.

Filmvilág és híres nevek a projektben

Az OD egyik legérdekesebb aspektusa a film- és televíziós világ neves szereplőinek részvétele. Ahogyan a Death Stranding esetében is, Kojima ismét Hollywood elitjével dolgozik együtt, olyan színészeket vonva be, mint Sophia Lillis, Hunter Schafer és Udo Kier. Ezzel a színésztrióval és a horror-vígjáték rendezőjével, Jordan Peele-lel együttműködve Kojima a valódi „pszichológiai félelmet” fogja kutatni, egy olyan koncepciót, amely az ő rendezése alatt valószínűleg olyan történetet és játékmenetet hoz létre, ami egyszerre lesz furcsa és lebilincselő.

Hosszú PlayStation-múltja ellenére Kojima új partnerséget kötött a Microsofttal, hogy elkészítse az OD-t, a Kojima Productions első Xbox-exkluzív játékát, amely az egyik legjobban várt projektje. Bár valószínű, hogy a végleges címe nem OD lesz, a játék számos spekulációt indított el, többek között arról, hogy olyan színészek, mint Robert Pattinson is részt vesznek benne. Azonban hivatalos információk még kevés állnak rendelkezésre a játékról, így a rajongók továbbra is sok kérdést tesznek fel arról, hogy mit tartogat Kojima a számukra.

Még furcsább lesz a Death Stranding 2

Amint már említettük, a 2024-es Tokyo Game Show során Hideo Kojima új részleteket osztott meg a Death Stranding 2-ről, beleértve egy hosszabb trailert, amely eddig nem látott karaktereket mutat be, valamint egy egyedi fotómódot, amelynek akár történeti jelentősége is lehet. Kojima megerősítette, hogy a játék 2025-ben jelenik meg, bár a pontos dátumot csak a következő évben fogják bejelenteni. Annak ellenére, hogy több projekttel is foglalkozik egyszerre, Kojima hangsúlyozta, hogy a Death Stranding 2 még furcsább lesz, mint elődje, és bízik abban, hogy a játék teljesen innovatív élményt nyújt majd.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)