Robotzsaru (újfent) visszatér?! Íme minden, amit tudni lehet a klasszikus sci-fi új változatáról!

MOZI HÍREK – Tíz évvel a legutóbbi bukás után Robotzsaru sorozatot kap a Prime Videón, amelynek a producere James Wan lesz.

 

 

A Robotzsaru kétségtelenül a sci-fi filmek történetének egyik legnagyobb hőse. Az eredeti film 1987-es megjelenése óta további három film és négy sorozat készült, egy élőszereplős, egy minisorozat és két animációs sorozat. (A videójátékokról nem is beszélve, amelyek közül a tavaly megjelent Rogue City például kifejezetten jól teljesített.)

Az eredeti 2014-es rebootja Joel Kinnaman főszereplésével azonban mind a kritikusok, mind a közönség körében bukás volt. Így a reputációjuk javítása érdekében megpróbálkoztak az 1987-es eredeti közvetlen folytatásával, a Robotzsaru visszatérrel. Ez azonban soha nem valósult meg.

Most a legendás hős újjáéled, hogy James Wan producerrel egy élőszereplős sorozatban szerepeljen a Prime Videón.

A Variety szerint a RoboCop-sorozat showrunnerje Peter Ocko (Moonhaven) lesz. Ő íróként és executive producerként is dolgozik majd. Michael Clear és Rob Hackett, az Atomic Monster producerei is részt vesznek a produkcióban. A vállalat részéről Danielle Bozzone felügyeli a projektet. A sorozat producere az Amazon MGM Studios.

Mint sokan beszámoltak róla, 2018-ban Neill Blomkampot kérték fel egy új RoboCop-film fejlesztésére. Azonban alig egy évvel később maga Blomkamp jelentette be, hogy már nem vesz részt a projektben:

„Ez az egyetlen olyan film, ahol alapvetően Paul Verhoeven rendezői stílusát próbáltam volna utánozni” – magyarázta a JoBlo-nak adott interjújában 2023 augusztusában. „Azt akartam, hogy úgy érezzük, mintha az eredeti történet másnapján játszódna. Mintha Dick Jones hétfőn esett volna ki az ablakon, ez pedig kedden lett volna. Szó szerint olyan volt, mintha minden másnap reggel kezdődött volna. Szóval ez egy közvetlen folytatás volt, pontosan ugyanabban a stílusban.”

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, mit tud kihozni a Prime Video Robotzsaru karakteréből. Ha abból indulunk ki, milyen remek munkát végeztek a Fallout-sorozattal, akkor azt mondom, van remény…

Forrás: Variety, JoBlo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."