James Cameron kitálalt: ezért utálta Schwarzenegger eredetileg az egyik legnagyobb filmjét?!

MOZI HÍREK – James Cameron elmagyarázta, miért utálta eredetileg Arnold Schwarzenegger az egyik legjobb filmjét…

 

 

A Terminátor 2: Az ítélet napja minden idők egyik legjobb filmes folytatásának számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki egyetértett azzal az ötlettel, hogy a futurisztikus kiborg a filmben a „jófiú” legyen – beleértve a főszereplő Arnold Schwarzeneggert is. Bár az, hogy Arnie a robotgyilkos jó változataként tér vissza, James Cameron egyik legjobb döntésének számít, a színész eleinte nem örült annak, hogy nem tud embereket ölni.

Miközben a Terminátor-franchise 40. évfordulójára emlékezett vissza, Cameron az Empire magazinnak elmondta, hogyan kellett meggyőznie Schwarzeneggert, hogy a karakter új iránya a helyes. Így nyilatkozott:

„Arnold utálta az ötletet. A forgatókönyv még meleg volt a nyomdából a táskámban, és felmentem a repülőgépre, ahol a Carolco [stúdió] egy csomó színészt és rendezőt repített Cannes-ba. Arnold elolvasta a repülőn, és másnap reggel Cannes-ban reggeliztünk. Döbbenten nézett rám.”

„>>Nézd, Jim, elolvastam, nagyon jól megírták, de én nem ölök meg senkit.<<„

„Erre én: >>Tudom, pont ez a nagyszerű benne! Fogjuk ezt a fickót, aki egy szörnyeteg, és hőssé tesszük!<< Megdöbbent. Azt mondta: >>Rendben, de a 40. oldalon John azt mondja, hogy nem ölhetek meg senkit. Előtte még géppuskázhatok embereket! Erre én: >>Oké, megragadtál egy jogi kiskapunál. De te leszel a hős. Csak véletlen, hogy addig nem öltél meg senkit. John szóban átprogramoz téged, és akkor jó vagy. De vajon tényleg jó vagy, vagy csak eljátszod a jót?<< Erre ő: >>Hát tényleg jó vagyok?<<. Azt mondtam: >>Ezt együtt fogjuk kideríteni.<< Erre ő: >>Te s*ggfej!<<.”

 

James Cameron Terminátor 2-je marad a legjobb Terminátor film – egyelőre

 

A Terminátor zseniális sci-fi akciófilm volt, de a Terminátor 2 egészen más szintet képvisel. Cameron szinte pontosan lemásolta azt, amit az Aliensszel tett, és az eredeti film koncepciójából kiindulva valamit újat teremtett.

Nehéz tökéletes filmet készíteni, de szinte lehetetlen olyan folytatást készíteni, amely tovább javítja a már amúgy is szilárd eredetit. Cameron néhány éven belül kétszer is megcsinálta. A Terminátor 2 ugyanezt az elvet követte, mint az Aliens: új fenyegetésekkel, több akcióval és a tartalom által több mint indokoltan meghosszabbított játékidővel. Bár a franchise egyetlen filmje sem tudta megközelíteni a Terminátor 2-t, úgy tűnik, Cameron készen áll arra, hogy egy új folytatással teljesen újra feltalálja a franchise-t.

Cameron nemrégiben beszélt arról, hogy teljesen új karakterekkel kívánja újjáéleszteni a franchise-t:

„Ez az a pillanat, amikor eldobsz mindent, ami a Terminator elmúlt 40 évére jellemző, de ezek szerint az elvek szerint élsz. Ha túlságosan belemész, akkor elveszíted az új közönséget, mert az új közönséget sokkal kevésbé érdeklik ezek a dolgok, mint ahogy te gondolod. Ez a veszély nyilván az Avatar esetében is fennáll, de azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy van valamink az új közönség számára… Szóval nincs kétségem afelől, hogy a következő Terminátor-filmek nem csak lehetségesek lesznek, de nagyon ütősek is. De ez az a pillanat, amikor az összes sajátos ikonográfiát elvetjük.”

Bár Cameron új Terminátor-vállalkozásának nincs semmiféle ütemterve, valószínűsíthető, hogy inkább előbb, mint utóbb szeretne belevágni, de mivel még több Avatar-film is szerepel a táncrendjében, nehéz megmondani, hogy mennyire tud majd részt venni a sci-fi saga bármelyik új rebootjában.

Forrás: Empire Online

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."