Adam Driver meglepő részleteket árult el a Megalopoliszról – ezért lehet bukás a film?!

MOZI HÍREK – Adam Driver a Megalopoliszt a Csillagok háborújához hasonlította: „Lázadtunk!”

 

 

Adam Driver Kylo Renként a Star Wars-univerzumban eltiporhatta a Lázadást, de a Megalopolis főszereplőjeként Francis Ford Coppola segítségével lázad a hollywoodi ipari rendszer ellen. Driver csatlakozik Coppola legújabb filmjének „elhallgattatott” sztárvendégekből álló stábjához, akik között olyanok szerepelnek, mint Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel vagy Shia LaBeouf. Bár a színész már több nagy stúdió blockbusterén is dolgozott, nemrég bevallotta, hogy a Megalopolisszal töltött idő volt a kedvence, mert nem volt vállalati kontroll.

A Discussing Filmnek nyilatkozva Adam Driver elmondta, miért szeretett annyira Coppola saját finanszírozású Megalopoliszán dolgozni. A színész elmondta, hogy mivel Coppola a saját tőkéjéből finanszírozta a projektet, nem voltak producerek, akik megpróbálták volna a filmet egy nagy stúdió által kívánt irányba terelni. Ellentétben azzal, amikor a Star Warson dolgozott. Elmagyarázta:

„Mivel [Francis Ford Coppola] fizette, csak a közvetlenség van meg, és nem kellett aggódnod amiatt, hogy az emberek döntéseket hoznak – ez nem csak a Star Warsra jellemző -, ez, mondhatni, nagyobb költségvetésű filmek jellemzője, ahol sok pénz forog kockán. Nem voltak producerek az útban. Nem állt valaki a válla fölött, és nem próbálta a filmet abba az irányba terelgetni, amerre szerinte a filmnek mennie kellene.”

„Ez egy közvetlen beszélgetés volt, amit Francisszel folytattál.”

Driver úgy jellemezte a Megalopoliszt, mint „életem egyik legjobb forgatási élményét”. Hihetetlenül ritka, hogy egy 100 millió dollár feletti filmet vállalati felügyelet nélkül készítsenek. Nagyon kevés filmkészítőnek vannak meg a lehetőségei vagy a hajlandósága arra, hogy ilyen tőkét szánjon egyetlen filmre. Adam Driver szerint azonban ezáltal Coppola és a film szereplői és a stáb a lázadás katartikus érzésében osztozott. Elmagyarázta:

„Úgy éreztük, mintha valami ellen lázadnánk. És úgy érzem, ezt érezni lehet a filmben. Nincs sok olyan utalás, amit el tudnék helyezni, ahol a Megalopolisz olyan, mint bármelyik másik film. Valami olyat csinálni, ami egyedülálló, [hihetetlenül nehéz] ilyen léptékben, amit nem tudom, hogy újra megcsinálnak-e még egyszer.”

 

Adam Driver és társainak „lázadása” a kasszáknál csalódást okozhat

 

Szép dolog a lázadás és öröm olvasni, hogy a színészek jól érezték magukat a forgatáson. Ugyanakkor nem véletlenül dolgoznak producerek az ilyen léptékű és költségvetésű filmeken. A rendezők hajlamosak túlzásba esni és nem mindig ugyanazokat a szempontokat kísérik figyelemmel, amiket a közönség. Ezért aztán veszélyes vállalkozás egy tisztán rendezői blockbustert készíteni.

Őrült kockázatot jelentett Francis Ford Coppola számára, hogy teljes egészében önerőből finanszírozta a Megalopolis gyártását. Sajnos úgy tűnik, hogy veszített. A Megalopolisz a múlt héten került a mozikba – mi itt írtunk róla – , és a nyitóhétvége számai elmaradtak a film amúgy is kiábrándító előrejelzéseitől: a film 4 millió dollárral nyitott az amerikai kasszáknál.

Bár szinte mindenki, aki ezt olvassa, csak álmodozhat 4 millió dollárról (magunkat is beleértve), egy hollywoodi blockbuster esetében ez az összeg éppen csak fedezi a vendéglátóipari költségvetést. Nem valószínű, hogy a Megalopolisz jobban fog teljesíteni a következő hetekben, figyelembe véve a film kockás online fogadtatását. A projekt azonban megváltást nyerhet, amikor a közeljövőben a steaming világába kerül.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."