Starfield: két olyan franchise is megihlette, amin meglepődhetsz! [VIDEO]

Todd Howardot, a Starfield rendezőjét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) meginterjúvolta, és itt több dolgot is elárult legújabb játékáról.

 

Elárulta, hogy mik voltak számára ihletet adó dolgok, hogy a Starfield létrejöhessen: „A Starfieldnek nagyon sok kihívása volt. A játék minden részében megerőltettük magunkat, de a legnagyobb kihívás az volt, először is, hogyan generáljuk ezeket a bolygókat? Jó ötlet ez egyáltalán? Oké, akkoriban talán nem volt az, de meg tudtuk oldani. Tudunk egyáltalán egy bolygót generálni? Aztán egyszer csak létre tudtuk ezeket, a naprendszerek szimulációját, körülötted. De végső soron ez az; mi ebben a szórakoztató? Tehát van egy technológiai kihívás, hogy működjön, de van egy tervezési kihívás is, hogy hogyan lehet ezt percről percre, majd óráról órára szórakoztatóvá tenni mindenki számára, aki játszik vele?

Ha más médiumokról van szó, amelyek inspiráltak minket, akkor a Gyűrűk Urától lehetne ezt kezdeni. A sci-fi műfajban is rengetegen volt: Csillagok között, Mentőexpedíció, a Csillagközi romboló TV-sorozat, A Térség… annyi sci-fi van. Valami olyasmit akartunk, ami tényleg kézzelfogható, amiben elhiszed, hogyan jutottunk el onnan, ahol ma vagyunk a mi világunkban, 300 évvel a jövőbe,” mondta Howard.

Úgyhogy a Gyűrűk ura és a Csillagközi romboló az, ami a nagyobb ihletek között találhatóak, és ezekre nem nagyon számítottunk. Tény, hogy az utóbbi egy sci-fi franchise, de azért mégsem gondolnánk a Bethesda Game Studios játékára ebből. Amúgy a Starfield tegnap kapta meg Xbox Series-re és PC-re a Shattered Space kiegészítőt. Ez 30 euróért (12 ezer forintért) vásárolható meg, vagy ha megvan a Premium Edition az alapjátékból, akkor ingyen hozzáférhetünk a DLC-hez.

A Starfield: Shattered Space kapcsán ki kell emelnünk, hogy a Bethesda Game Studios és a Microsoft felettébb érdekesen állt hozzá, ugyanis a sajtóból senki sem kapott a megjelenés előtt tesztkódot. Ennyire nem lenne magabiztos a stúdió a terméke iránt?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.