A Yuzu után egy újabb Nintendo Switch emulátornak is befellegzett volna?!

Miután leállíttatta a Yuzu-t, Nintendo felvette a kapcsolatot a Ryujinx emulátor fő fejlesztőjével, gdkchan-nal, hogy „alkut ajánljon” neki a projekt befejezéséről…

 

 

A Nintendo folytatja a kalózkodás elleni küzdelmet, miután márciusban a leghíresebb Switch-játékemulátor, a Yuzu leállítása után pert indított a készítők ellen. Több mint fél évvel később a Big N egy újabb Switch emulátor eltüntetését szeretné elérni az internetről. Ez esetben pedig a Ryujinxről van szó. Habár egy ideig még sokan reménykedtek, a Ryujinx leállítása immár többé-kevésbé hivatalossá vált.

A Ryujinx Discord közösségének egyik tagja jelezte, hogy az emulátor készítőjét, gdkchan-t megkereste a Nintendo, és „ajánlatot tett neki”, hogy hagyja abba a munkát a projekten, és távolítson el mindent, ami a programmal kapcsolatos. Ezt a Ryujinx hivatalos X/Twitter-fiókján osztották meg, és máris közölték, hogy az emulátort valószínűleg leállítják.

A GitHubról minden letöltést és tárolót eltávolítottak, ami arra utal, hogy a következő órákban eltűnik.

„Tegnap a Nintendo felvette a kapcsolatot gdkchannal, és egyezséget ajánlott, hogy abbahagyja a munkát a projekten, eltávolítja a szervezetet és minden kapcsolódó eszközt az irányítása alatt. Miközben várjuk a megerősítést, hogy elfogadja-e ezt a megállapodást, a csoportot eltávolították, így azt hiszem, hogy biztosra vehető, mi lesz a végeredmény. Ahelyett, hogy pánikot és spekulációkat hagynék hátra, úgy döntöttem, hogy megírom ezt a rövid üzenetet, hogy egy kis lezárást adjak” – zárja a Discord-közösség tagja, majd megköszönte minden tagnak, fejlesztőnek és moderátornak, aki hozzájárult a projekthez.

 

A Ryujinx és a Yuzu Nintendo Switch emulátorok bezárása közötti különbségek

 

A Discord-tag néhány posztban azt is közzétette, hogy milyen projekteken dolgoztak. Ami a bezárást illeti, a Yuzu esetében a fő különbség az, hogy a fejlesztő közvetlenül a Nintendo jogi lépései után zárta be ezt az emulátort. Ezt követően peren kívüli megegyezés született, amely 2,4 millió dollár kifizetését és a Yuzu domain teljes átruházását tartalmazta a Nintendo számára. Úgy tűnik, hogy a Ryujinx sorsa megpecsételődött.

Forrás: X, Discord

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."