Chernobylite 2: Exclusion Zone: ha eljő az éjszaka [VIDEO]

A The Farm 51 játékmenetet is mutat a poszt-apokaliptikus RPG-jéből, ami kissé más csernobili ízt ad mint a S.T.A.L.K.E.R. (ami szintén nemsokára megkapja folytatását…).

 

A Chernobylite 2: Exclusion Zone a hatalmas és rendkívül realisztikus nyílt világ szabad felfedezését, a kihívásokkal teli harcot, az egyedi kratfolást, a csapat- és bázismenedzsmentet nem lineáris történetmeséléssel ötvözi. Egy planewalkert irányítunk, aki párhuzamos világokon keresztül utazik, hogy a csernobilit nevű értékes, nagy energiájú anyagot keresse. A világtól elvágva, a Zónában rekedve, rémálomszerű lények hordái által megtámadva kell megküzdeni a túlélésért, eközben egyesítve a maroknyi megmaradt túlélőt.

Fedezzük fel a valódi csornobili elzárt zóna nagy és valósághű nyitott világát. A csernobilit elfoglalta a zónát, számos elemét átalakítva, az emberek pedig prototípus technológiával próbálnak védekezni ellene. Készítsük el és fejlesszük a hősünket. A tulajdonságok és a képességek befolyásolják a harc hatékonyságát, valamint a beszélgetés stílusát. Lehetünk egy arrogáns izomember nagy karddal, aki mindenkit meg akar félemlíteni, vagy egy okos mesterlövész, aki mindig megtalálja a megfelelő érveket. Mindez rajtunk áll.

Küzdjünk a túlélésért egy fejlett közelharc-rendszerrel, vagy tartsuk távol az ellenségeket a lőfegyverek változatos arzenáljával. Használhatjuk a lopakodást is, vagy segítséget kérhetünk másoktól. Építhetünk egy csapatot is. Minden társunk egy-egy potenciális tanár, aki készen áll arra, hogy átadja tudását és képességeit. Vajon el tudjuk nyerni a bizalmunkat, és el tudják érni a teljes potenciéjukat? Finomhangoljuk a buildünket és a felszerelésünket a planewalking segítségével, amely lehetővé teszi, hogy menet közben változtassunk dolgokat. Szabadon fejleszthetjük több karakterünk képességeit is. Olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol a közelharci felépítés jobb lenne mint a jelenlegi mesterlövészkedős karakterünk? Ekkor jöhet a planewalking, amivel változtathatunk.

Fejlesszük a bázist is, ahol értékes tárgyakat készíthetünk, és naponta fejleszthetjük a fegyvereket. Osszuk ki, hogy ki mit műveljen, ők pedig gondoskodnak a felszerelésről és a készletekről. A befolyásért is harcolni kell, esetleg tárgyani a többi frakcióval. A zóna egy csatatér, amely minden nap változik, és minden cselekedetre reagál. Tudunk-e segíteni nekik legyőzni a gonosz szörnyek seregét? És amikor a régi konfliktusok újraélednek, kinek az oldalán állunk majd? Eközben megtapasztalhatjuk az egyjátékos kampányba ágyazott online kooperatív küldetéseket, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy különböző módon lépjenek kapcsolatba egymással a cél elérése érdekében.

A Chernobylite 2: Exclusion Zone 2025-ben jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)