Epic Games: lenyűgöző Unreal Engine 5.5; több pénz marad a fejlesztőknél! [VIDEO]

Tim Sweeneyék több dolgot is bejelentettek az Epic Games Unreal Festen (Sweeney beszédére külön ki fogunk még térni a nap folyamán).

 

A fejlesztők elérhetik az Unreal Engine 5.5 Preview 1-et, amiben a nagy újítás a MegaLights nevű kísérleti funkció. Mozgatható, dinamikus és életszerű területi árnyékokat hozhatunk vele létre a térbeli köd megvilágításával. A demó valós időben futott a PlayStation 5-ön, és a jelenetben egy területet 1000, árnyékot vető fényforrással világítottak meg. Az Unreal Engine 5.5-ben a renderelés is javult, ugyanis a Nanite képes a mesh-eket gyorsabban renderelni, és a Path Tracer is gyártásra kész állapotba lépett. Ezt már több filmben is láthattuk, ilyen volt közülük a Piece by Piece is, Pharrell Williams animált életrajzi filmje, amihez az Epic Games engine-jét használták.

Bejelentették a Fab Publishing Portalt is, ami az Unreal Engine Marketplace, a Sketchfab Store, az ArtStation Marketplace, illetve a Quixel.com keveréke lesz, így a fejlesztők egy helyen vásárolhatnak és értékesíthetnek asseteket, és 88/12% arányban oszlanak el a bevételek (a fejlesztők kapják a 88%-or). A portál szeptember 17-e óta részben nyitott, de az Epic Games tervei szerint október közepére teljesen megnyílik.

Az Unreal Engine jogdíjain lehet spórolni, ha a játék az Epic Games Store-on korábban vagy ugyanakkor jelenik meg mint a többi platformon. Ezzel 5%-ról 3,5%-ra csökken a jogdíj aránya (az Unreal Engine felhasználási feltételeiben az olvasható, hogy az Epicnek a nemzetközi bruttó jövedelem 5%-át kellene kifizetni jogdíj gyanánt), mégpedig január elsejétől, ha a jövedelem több mint 1 milló dollár, de ha a cég engine-jén futó játékról van szó, akkor már elengedték teljesen ezt az összeget.

Úgyhogy az Epic Games igyekszik minden erővel felkelteni a figyelmet a fejlesztőknél, de azért az ő helyzetük sem olyan jó, hiszen gondoljunk bele, hogy az Alan Wake II tavaly nem volt gyenge, mégis a Remedy Entertainment szakított az Epic Games Publishinggel…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)