Csak egy technológiai hiba miatt voltak nagyon zavaró reklámok PlayStation 5-ön!

A Sony végül nem direkt hozott be olyan újítást a PlayStation 5-ön, amit csak és kizárólag úgy tudunk jellemezni, hogy „határozottan bosszantó”…

 

A PlayStation 5 kezelőfelületén a minap érdekes dolognak lehettek a felhasználók szemtanúi. Teljes képernyős hirdetések bukkantak fel a konzolon, miközben a játékkönyvtárt böngészték. A teljes képernyős hirdetések a játékokról szóló promóciós hírek formájában jelentek meg. A felhasználók gyorsan rámutattak, hogy ha szándékosan is, de az új funkció látszólag rosszul működik, mivel elavult és néha irreleváns hirdetések díszelegtek a konzoljuk kezdőképernyőjén.

Erre az Ask PlayStation, a Sony hivatalos észak-amerikai támogatási Twittere erre reagált: „A PlayStation 5-ön a hivatalos hírek funkcióval kapcsolatos technikai hiba azóta megoldódott. Nem történt változás a játékhírek megjelenítésének módjában a PlayStation 5-ön.” Tehát a Sony nem direkt nyomott a felhasználók képébe reklámokat, hanem egy baki következtében. Itt azért meg lehetne kérdezni, hogy ezt hogyan hozta össze a cég, mert azért ehhez szükség van a reklámokra is, amit máshol tehát felhasználhatnak…

A PlayStation 5 legújabb firmware frissítésével szeptemberben találkozhatunk. Ez többek között az új Welcome Hubot és a Party Share funkciót is hozzáadta a konzol képességeihez. Az előbbi egy új, személyre szabható widgetekkel és hátterekkel ellátott, személyre szabott tér a PlayStation 5 kezdőképernyőjén. Ezzel a Welcome Hub újragondolta az eddigi Explore fület, ami korábban csak az Egyesült Államokban volt elérhető.

A felhasználók arra utaltak a panaszaikkal, hogy az új kezelőfelületen mindegyik játék mögött volt egy reklám a háttérben, és nem volt mód arra, hogy ezeket ki lehessen kapcsolni. Ez pedig tényleg nem valami kellemes, hiszen nem valami kellemes látvány. Ha esetleg egy ingyenesen elérhető szolgáltatásról lenne szó, akkor megértenénk a reklámokkal való teletömést, de egy konzol kezelőfelületén ennyire prominens hirdetéseket látni furcsa.

Legalább megoldódott az ügy, és így nem kell tartani attól, hogy mindenhol reklámokba futnánk a konzolunkon.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.