Tim Sweeney: „Generációs változáson esik át a játékipar!”

Az Epic Games vezetője az Unreal Festen tartott beszédében arra is kitért, hogy sok játék hatalmas költségvetéssel rendelkezik, és ez kidobott pénz, mert az eladásokból ez a kiadás nem jön vissza…

 

Sweeney elárulta, hogy a Fortnite egyre nagyobb közösségi játékká válik, ugyanis az előző ünnepi időszakban (2023 végén) 110 millió aktív felhasználójuk volt. Ez pedig „generációs változást” eredményezhet: „Az egyik megnyilvánulása [ennek a változásnak], amit most látunk, hogy sok játék nagy költségvetéssel jelenik meg, és közel sem fogy olyan jól, mint vártuk, míg más játékok hihetetlenül jól mennek.

Amit látunk, az egy valódi trend, hogy a játékosok az igazán nagy játékok felé húznak, ahol több barátjukkal játszhatnak. Egy játék érzékelt értéke arányosan nő a barátaid számával, akikhez csatlakozhatsz a közös játéktól kezdve a hangalapú csevegésen át a virtuális koncertek megtekintéséig, vagy egyéb menő, virtuális online dolgok végzéséig.

Egyesek ezt metaverzumnak nevezik, és nem mindannyian értünk egyet abban, hogy ez mit is jelent. Néhányan, amikor meghallják ezt a szót, arra gondolnak, amit a Meta csinál a VR-ral és most már az AR-ral. Vannak, akik a metaverzumot arra használják, hogy leírják mindazt, ami nem tetszik nekik az aktuális Fortnite-szezonban. Ez új, és izgalmas, és olyasmi, ami ilyen léptékben még soha nem történt meg a szórakoztatóipar történetében. A világ összes márkája részt vesz és beugrik: A zenészek elérik a felhasználókat, a Disney, a Star Wars és mások mind összefognak, hogy egy világszínvonalú, folyamatosan fejlődő és élő szórakoztató élményt hozzanak létre. Szerintünk ez az, amiről a játék jövője szól,” mondta Sweeney.

Bár lehet, hogy hazabeszélt, de azért mégis igaza van: a Fortnite hét év alatt egy hatalmas franchise-zá nőtte ki magát, amit világszerte rengetegen ismernek és játszanak, és a közösségi rendezvényekkel, koncertekkel még több emberhez el tudnak jutni. Ezzel pedig a Fortnite hosszabb ideig tud releváns lenni.

A nagyobb költségvetésű címekre pedig lehet példákat mondani: a Star Wars Outlaws, a Suicide Squad: Kill the Justice League, vagy akár a Starfield vagy a Final Fantasy XVI is megemlíthető…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.