Érdekel, hogy készült a S.T.A.L.K.E.R. 2 az ukrajnai háború árnyékában? Ezt a filmet látnod kell! [VIDEO]

A GSC Game World egy 90 perces dokumentumfilmet adott ki a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztéséről, miközben dúl a háború…

 

 

Rajongók ezrei várják a híreket a S.T.A.L.K.E.R. 2-ről, a poszt-apokaliptikus shooterről, amelynek 2022-ben kellett volna megjelennie. Azonban egy sor késedelem miatt a GSC Game World elhalasztotta a cím megjelenését. Az egyik ilyen „késedelem” Oroszország Ukrajna elleni inváziója volt, egy háború, amely 2022 februárjában kezdődött és még mindig nem ért véget. Ennek a folyamatnak a krónikájaként a cím készítői az Xbox-szal együttműködve egy dokumentumfilmben mesélték el, hogy min mentek keresztül azóta.

Habár a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőinek több mint két évvel ezelőtt sikerült kijutniuk Ukrajnából, a stúdió néhány tagja elmesélte, milyen volt ez a folyamat.

Kijevet többször is bombázták, aki tudott, Prágába (Csehország) költözött, míg néhányan csatlakoztak a hadsereghez, hogy harcoljanak Oroszország ellen. Ez a helyzet rendkívül nehéz volt. Ahogy Alina, az egyik fejlesztő meséli, azt hitték, eljött a vég.

„Tudat alatt mindannyian felkészültünk a halálra” – mondja. Egy másik fejlesztő a PC Gamer szerint „a riasztásra emlékszik, amit Kijevben hallottunk”, mert „a legijesztőbb dolog az volt, hogy tudtad, hogy az életed függhet ettől a hangtól”. Mariia Grygorovych „úgy gondolta, hogy Putyin nem akar háborút indítani a NATO-val, ami azt jelenti, hogy a NATO határainak 50 km-es körzetében nem lehetnek rakéták”, ezért januárban „buszokat béreltek, amelyek a hét minden napján, a nap 24 órájában az irodák előtt parkoltak”. Sőt, „eleinte” nem mondták el a csapatnak, mert nem akarták „megijeszteni az embereket”.

 

A S.T.A.L.K.E.R. 2 „az ellenállás szimbóluma” a háború idején

 

Grygorovych azt mondja, hogy „a játék számunkra most az ellenállás szimbóluma”, bár elismeri, hogy „mindent újra kellett szervezniük a kezdetektől fogva”. Ennek bizonyítéka, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt lecserélték a színészgárdát. Ne feledjétek, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 2024. november 20-án jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re és Game Passra (a megjelenés napján). Azt még korai lenne megmondani, hogy az FPS ismét késni fog-e, de olyan fontos részleteket már tudunk, mint például, hogy meddig fog tartani, illetve, hogy a megjelenés után akár két sztori-DLC-t is kiadnak majd.

Forrás: YouTube, PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu