Horizon Zero Dawn: viszlát, Complete Edition!

A Horizon Zero Dawn Complete Edition a PC-n búcsút intett a digitális boltoknak: a Sony ezzel akar kényszeríteni mindenkit arra, hogy ha eddig nem lett volna meg Aloy kalandja, akkor legyen szíves beruházni a remasterbe…

 

Pénteken intett búcsút a Steamnek és az Epic Games Store-nak a Horizon Zero Dawn Complete Edition. A helyét átveszi a Horizon Zero Dawn remastere, ami kényszerű pluszként PlayStation Network-fiókot is igényel a felhasználóktól. Ez a Helldivers 2 kapcsán már felettébb bosszantó volt, és azóta minden PC portba beletették ezt a szükségletet. A PlayStation Networkön ennél kissé bosszantóbb helyzetet láthattunk.

Amikor bejelentették a remastert, az eredeti kiadás teljes verziója továbbra is elérhető volt a Sony hálózatán, de a cég csendben felsrófolta az árat. Az addigi 30 dollár helyett 50-et kértek el érte, ami laza 66%-os áremelés. Több mint hat évnyi elérhetőség után ez volt az első áremelése a Horizon Zero Dawn Complete Editionnek, és mivel ez már nem vásárolható meg, több országban elérhetetlenné válhat a játék! A Közel-Keleten, Európában, Afrikában, illetve a Távol-Keleten is problémák adódhatnak emiatt.

A God of War: Ragnarök, illetve az Until Dawn Remake (ami inkább egy remaster… erről a játékról a nap folyamán még szó lesz a hírekben) is kötelezővé tette a PlayStation Network-fiókot, és mivel a hálózat hivatalosan nem mindenhol érhető el, valószínűleg itt is lesznek még kritikus hangok.

A PC-s verzió Windowson tartalmazza a PlayStation overlay felületet a trófeatámogatással, és saját funkciókkal rendelkezik, például az ultra széles felbontások támogatásával és a legújabb teljesítménynövelő technológiákkal, mint az Nvidia DLSS 3 és az AMD FSR 3.1 képkocka-generáló technológiával. A Horizon Forbidden Westben először bevezetett akadálymentesítési funkciók közül sok ebben a Remastered verzióban is helyet kapott; az átszabható gombkiosztás, a haptikus jelzések és a különböző segédeszközök lehetővé teszik, hogy minden játékos teljes mértékben élvezhesse a játékot. A régi elmentés is működni fog; így ez egy remek lehetőség arra, hogy belevethessük magunkat a New Game+ játékba, vagy visszatérjünk a fotó módban az összes korábban feloldott ruhával és testreszabással.

A Horizon Zero Dawn Remastered október 31-én érkezik PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)