The Last of Us Part II Remastered: lenyűgöző lesz PlayStation 5 Pro-n is! [VIDEO]

A Naughty Dog játéka is kellően be fogja mutatni, hogy a mesterséges intelligencia segítségével meghajtott PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) felskálázó mire lesz képes.

 

A Digital Foundry lent beágyazott videója az eddig elérhető felvételek alapján készült, és az elemzésük szerint a The Last of Us második réséznek remastere 4K felbontásra és 60 FPS frame rate-re lesz képes a PlayStation 5 erősebb modelljén. Az alap PlayStation 5-ön a Performance módhoz képest jelentősen szebb lett, ugyanis a PSSR a textúrarészletességen javít, illetve kevésbé elmosott a kép (főleg a növényzeten látható a különbség). A geometrikus szélek esetében is ég és föld a két konzol közötti eltérés, és eközben a teljesítmény szinte mindvégig 60 FPS, pár helyzetet leszámítva.

A PSSR a képstabilitásban is sokkal erősebb mint az eddig széles körben használt AMD FSR. Mivel a Naughty Dog játéka PC-n még nem jelent meg, nincs lehetőség közvetlen összehasonlításra, de szinte bizonyos, hogy a PSSR az Nvidia DLSS-hez képest még lemaradásban van. Pedig a remasternek nem nagyon volt szüksége fejlődésre, miközben például a Final Fantasy VII Rebirth esetében ez szükségszerű, és ott tényleg hatalmas technológiai ugrás lesz…

A Diablo IV: Vessel of Hatred (és az alapjáték is) a PlayStation 5 Pro-t támogató játékai közé tartozik. Ezt a franchise vezetője, Rod Ferguson erősítette meg a Twitteren. Több részletet még nem közölt róla, így valószínűleg a hónap során mindent el fog mondani ezzel kapcsolatban a Blizzard. Ezzel kissé ironikus lesz, hogy a Microsoft alá tartozó Blizzard játéka egy rivális platformon fog a legszebben kinézni (a PC-t ne vegyük ide, mert azon a modernebb hardver miatt ez természetes lesz a high-end konfigokon…).

 

 

A PlayStation 5 Pro amúgy november 7-én fog megjelenni. Errefelé 800 euróért (320 ezer forintért) lesz megvásárolható. Aki függőleges állványt vagy Blu-ray meghajtót is szeretne, további költségekre számítson.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)