Folytatást kaphat az Until Dawn Remake?

Az eredetileg a Supermassive Games által fejlesztett, de a Ballistic Moon által modernizált Until Dawn érdekes utalással élt a játék végén.

 

Mielőtt elkezdenénk, ki kell hangsúlyoznunk, hogy spoilerekről lesz szó. Mivel a játék pénteken jelent meg PlayStation 5-re és PC-re, még nagyon is új megjelenésről van szó, így tényleg ki kell emelnünk, hogy csak és kizárólag saját felelősségre javasoljuk a tovább olvasást a következő bekezdéstől.

Szóval két új jelenet van az Until Dawn végén. Az elsőben Josh-t láthatjuk. Őt eredetileg Rami Malek alakította. Az eredeti játékban eléggé szomorú véget ér a története, de a befejezés alapján úgy tűnik, hogy Josh mintha átélte az egészet. A jelenet a karakterre koncentrál, és egy másik karakter narrálja, miszerint Josh valamilyen módon képes lesz törleszteni.

A második jelenetben Samet láthatjuk. Ő a játék főszereplője, és eredetileg Hayden Panettiere formálta meg a karaktert. A jelenet néhány évvel az Until Dawn története után játszódik. Sam egy ágyban fekszik, majd felkel, és azt veszi észre, hogy egy sebből vérzik. A vérzést képtelen elállítani. Ekkor egy hang nevén nevezi őt, a jelenet pedig befejeződik. Úgy tűnik, hogy Panettiere visszatért megformálni a karaktert, ugyanis a remake-kel kapcsolatos interjúkban ő is fel szokott bukkanni.

Most tekintsünk el attól, hogy az Until Dawn Remake inkább tekinthető egy remasternek, mert bár egy másik engine-en fut a játék, azért mégsem tűnik akkora modernizációnak, hogy remake-ként tituláljuk azt. Mindenesetre ez a két jelenet már arra utal, hogy a folytatásra lenne pár ötlete a 2020-ban alapított Ballistic Moonnak, ami érdekes módon a játék megjelenése előtt nem sokkal küldött el pár embert a stúdióból (erről mi is beszámoltunk).

Eközben készül egy Until Dawn film is, így a Sony valóban transzmédiában gondolkodik a franchise-zal kapcsolatban, így ez egyike azon IP-knek, amiből nem csak játékot szeretne látni a cég. Majd kiderül, mi lesz ebből.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)