Egy korábban kipróbált technológiát hoz vissza az Apple az okosszemüvegében?

TECH HÍREK – Bár a cupertinói vállalat egyik termékével kapcsolatban már voltak tesztek a technológia alkalmazása során, végül mégsem lett az bevetve a még kedvezőtlen helyzet miatt.

 

A következő generációs Apple Watch Ultra esetében a cég a microLED-del próbálkozott, de végül az Apple kihátrát a kis kijelző ellenére nagy költség miatt. Most viszont van egy pletyka arról, miszerint a vállalat nem akarja eldobni a technológiát, ugyanis az okosszemüvegben igyekszik azt alkalmazni, és a pletyka kitért még a tömeggyártás lehetséges kezdeti időpontjára is.

Az okosszemüveg körül azt hallani, hogy valamikor 2027-ben juthat el a boltba, de ennek több akadálya is lehet még. A Twitteren Jukanlosreve azt írta, hogy a microLED ott lesz az AR-szemüvegben. A tömeggyártás valamikor 2026-ban veszi kezdetét, de azt már nem tisztázta, hogy a kijelzőket vagy az okosszemüvegeket kezdik akkor gyártani. Mindenesetre a microLED felettébb drága mulatság, de az AR-szemüveg nagy falat lesz még az Apple számára is: eléggé könnyűnek kell lennie, így az átlagos szemüveghez képest csak néhány plusz grammal rendelkezhet, hogy ne legyen zavaró annak viselése. (Például betörné az orrunkat a súlya.)

 

 

Emiatt lesz nagy kihívás az Apple-nek olyan technológiával előállnia, ami az iPhone szintjét eléri, miközben a fogyasztás annak mindössze tizede lehet. Az Apple Watch Ultra is készüll eközben, és erről azt hallani, hogy 2026-tó lesz kapható, de Jukanlosreve azt már nem emlíltette, hogy honnan szerezte ezeket az információkat, de annyit ki lehet róluk jelenteni, hogy nagyratörő elképzelésekről van szó. Ez mondjuk nem akkora meglepetés, hiszen az Apple a világ egyik legnagyobb techcége.

Az okosszemüvegek terén a Meta már bemutatta a saját készülékét, de azt is hallottuk róla, hogy annak megjelenése akár még évekre lehet (ezekről a témákról beszámoltunk már részletesebben is), így 2027 reális megjelenési időszaknak tűnik, hiszen addig még javulhat annyit a technológia, hogy minden megfelelően működhessen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)