A vártnál sokkal közelebb van az Assassin’s Creed IV: Black Flag Remake megjelenése?

A Ubisoft állítólag sokkal közelebb van ahhoz, hogy a 2013-as Assassin’s Creed-epizód modernebb változatát kiadja… de vajon tényleg igaz ez a pletyka?

 

Tom Henderson a saját oldalán, az Insider Gamingen írt arról, hogy szerinte nincs már annyira messze a tizenegy éve megjelent cross-gen AC játék (ugyanis a PlayStation 4 és az Xbox One nyitócímei között is ott volt a kalózkodásra is építő Assassin’s Creed) remake-je. Henderson belsős dokumentumokra tette rá a mancsát, és ezekből tudta meg, hogy a remake az eredeti tervek szerint 2025 novemberében jelent volna meg, tehát alig több mint egy év múlva már fel is bukkanhatott volna!

Így egy éven belül két AC jelenhetne meg, ugyanis februárban érkezik az Assassin’s Creed Shadows, miután elhalasztották novemberről. Ezt viszont mintha nem szeretné a Ubisoft, ugyanis egy belsős email is Henderson birtokába jutott, és így esélyes a 2026-ra halasztás. Addig megjelenhetne az Assassin’s Creed Shadows tartalmának legnagyobb része. Először amúgy 2023 júniusában hallottunk a remake-ről, mert akkor számolt be róla a Kotaku. Akkor azt hallottuk, hogy a Ubisoft Singapore (a Skull & Bones fejlesztői) is erősen kötődik a Black Flag remake-jéhez. Mivel a Skull & Bones hajós csatái az Assassin’s Creed negyedik fő epizódjában látottakra épülnek, logikus lenne a stúdió kötődése a projekthez, mert így lényegében elvégezték a házifeladatot.

Az Assassin’s Creed IV: Black Flag PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és Nintendo Wii U-ra jelent meg, és benne egy walesi kalózt, Edward Kenway-t irányíthattuk. A történelmileg is ismert kalóz amúgy Connor, az Assassin’s Creed III főszereplőjének nagypapája volt. Felfedezhettük a Karib-tengert, tengeri csatákban vehettünk részt, és ellátogathattunk Havannába, Nassauba, illetve Kingstonba.

A remake-kel kapcsolatos pletykák még nem hivatalosak. Már csak az a kérdés, hogy vajon mennyiben lesz hatással a projektre az, ha a Tencent végül bekebelezi Yves Guillemot cégét…

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)