A PlayStation 4-es játékoknak is nagyon kedvező lesz a PlayStation 5 Pro?

A Sony félgenerációs konzolfrissítése nem csak a jelenlegi generációban megjelent játékok esetében fogja növelni a felbontást és a frame rate-et.

 

A PlayStation 5 Pro kapcsán már több mint hatvan játék esetében hallottunk arról, hogy frissítést kap, hogy ki tudja használni az erősebb hardver nyújtotta lehetőségeket. A támogatott címek között ott lesz például az Alan Wake 2 is, vagy az Electronic Arts hülyeségének eredménye, a Madden NFL 25, habár már volt egy ilyen nevű játék 2013-ban is… De említhetnénk olyan címeket is, amelyek még meg sem jelentek. Ezek közé tartozik mondjuk a Dragon Age: The Veilguard, továbbá a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii is.

De nem csak a PlayStation 5-re készült játékok futnak majd jobban a PlayStation 5 Pro-n, hanem a PlayStation 4-es címek is. Aoki Toshimasa, a Sony senior termékmenedzsere egy japán publikációnak, a 4Gamernek nyilatkozott, és azt mondta, hogy a PS4-es játékok frame rate-je javulni fog a PlayStation 5 Pro-n. Ezt a funkciót Image Quality Boostnak nevezte, és a PS5 Pro-n ki lehet majd kapcsolni ezt a funkciót. Viszont hozzá kell tenni azt is, hogy csak a változó frame rate-tel rendelkező játékoknál tapasztalhatunk javulást, de a legszebb PlayStation 4-es játékok esetében így is biztosíthat egy kisebb vizuális tuningot.

A PlayStation 5 Pro-ról sok fejlesztő nyilatkozott már pozitívan. Közéjük tartozik például Martin Griffiths is a Hello Gamestől (erről már beszámoltunk), de bőven lehetne sok további példát említeni. Mindenesetre a fejlesztők örömmel fogadták a Sony bejelentését, és lehet, hogy a konzol a PlayStation 6 fejlesztésében is fontos lesz (ez a téma is megfordult már a hírekben).

A PlayStation 5 Pro november 7-étől lesz kapható. Ára Európában 800 euró lesz (nálunk ez minimum 320 ezer forint lesz, és addig még romolhat bőven a forint), és ebben nincs benne sem a Blu-ray meghajtó, sem a függőleges állvány.

Forrás: GameRant, 4Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)