Rengeteg projekt van a Blizzard „temetőjében”! [VIDEO]

A „hóviharosok” rengeteg ötlettel rendelkeznek, és ezek túlnyomó többsége sosem valósult meg, pedig volt pár olyan ötletük, amin felettébb elgondolkodnánk, hogy mennyire sikeres lehetne még ma is…

 

A Blizzard rengeteg játékot törölt, de még ennél is több ötletet söpört le az asztalró. Erről Jason Schreier, a Bloomberg szerkesztője beszélt a MinnMax podcast legújabb epizódján. Itt hirdette a saját könyvét, ami a Blizzardról szól. Az október 8-án megjelenő könyv neve Play Nice: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment, tehát a cég tündökléséről, bukásáról és jövőjéről van szó benne.

Volt egy játék, ami az űrben játszódott volna és vámpírok szerepeltek volna benne: ennek Bloodlines volt a neve. A Blizzard a Game Boyra is elvitte volna a Diablót (feltehetőleg a Game Boy Colorra). Aztán az azóta már bezárt Blizzard North (ez Kaliforniában volt) a Diablo után a Star-blo-n dolgozott, ami a Diablo sci-fi változata lett volna, és ez minden bizonnyal csak egy kódnév. Ezeket említette meg Ben Hanson, a MinnMax alapítója az interjú során.

Schreier további példákat említett: a Nomad egy posztapokaliptikus projekt volt; a Diablo 4-ből volt egy korai, külső nézetes kameraállást használó verzió (Hades); a World of Warcraft a Pokémon Go stílusát követő spin-offot kapott volna (Orbits); volt egy Helldivers-ízesítésű World of Warcraft; megemlítette a törölt túlélős játékot (Odyssey); volt egy God of War-stílust alkalmazó World of Warcraft spin-off (Andromeda; illetve a World of Warcraft és a Minecraft keverékét is tervezték (Avalon). Schreier elárulta, hogy az Avalonról most beszélt a nyilvánosság előtt az első alkalommal. Két évig állt fejlesztés alatt Jay Wilson (a Diablo III rendezője) és Mike Booth (a Left 4 Dead alkotója) vezényletével.

Schreier szerint aki az Avalont kipróbálta, menőnek tartotta, és inkább sandbox akció-RPG-s Dragon Quest Builders-féle stílusa volt, küldetésekkel és történettel rendekezett, de eléggé Minecraft-beütésű volt. Kár, hogy nem valósult meg…

Forrás: Gamesradar

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu