A Ubisoft reagált a felvásárlással kapcsolatos pletykákra!

A múlt héten többször hallani lehetett, hogy a Yves Guillemot vezette kiadóra van egy potenciális vásárló, és erre most hivatalosan reagált a Ubisoft.

 

A pletykák arról szóltak, hogy egy kínai techóriás, név szerint a Tencent lehet a Ubisoft új tulajdonosa. A cégnek már így is van részesedése a francia kiadóban, és állítólag a Guillemot-családdal közösen vásárolnák fel a Ubisoftot, amit ezután levennének a tőzsdéről. A pletykák forrásai szerint a tanácsadókkal tárgyalnak minderről, és most erre próbált reflektálni a francia kiadó egy rövid közleményben.

A Ubisoft azt írta, hogy folyamatosan felülvizsgálja az összes stratégiai lehetőséget a részvényesek érdekében, és akkor fogja a piacot tájékoztatni, ha ennek eljött az ideje. Aztán a vállalat megismételte, hogy a vezetőség jelenleg stratégiájának végrehajtására összpontosít, amelynek középpontjában két fő vertikális terület (a nyílt világú kalandok és a GaaS-natív élmények, avagy az élő szolgáltatást használó játékok) található.

A Ubisoftot a Guillemot-család alapította, és a Tencent állítólag stabilizálni szeretné a céget, hogy annak értéke növekedjen. A Ubisoft helyzete nem a legjobb, ugyanis a részvényének értéke az utóbbi hónapban 19%-kal csökkent, és elhalasztotta az Assassin’s Creed Shadows-t, továbbá azt is hallottuk, hogy a Star Wars Outlaws eladásai sem erősek (1 millióról számoltunk be a legutóbb), holott ebbe a játékba rengeteg időt és pénzt ölt a Ubisoft és a Massive Entertainment.

A Tencentnek 10%-os részesedése van a Ubisoftban, ám a Guillemot Brothers Ltd.-ben 49,9%-uk van. Ha a Tencent levenné a kiadót a tőzsdéről, akkor ez a lépés nem lenne annyira meglepő, viszont eközben új vezérigazgatót is kijelölhetnek, és sok ember veszítené el állását. Legutóbbi leépítésük során az informatikusok és a különleges hatásokért felelős stúdió járt így.

Ezek után bele sem merünk gondolni, hogy milyen állapotban lenne most a Ubisoft, ha a legutóbbi komoly jelentkező, a francia médiagigász Vivendi (ami korábban az Activision Blizzard létrehozásában volt főszereplő…) végül mégis bekebelezte volna a céget, ha már a Gameloftot anno behúzta (és az is a Guillemot testvérekhez kötődött).

Forrás: WCCFTech, Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu