Egy játékot fejlesztettek egy iskolai lövöldözésben elhunyt tinédszer szülei! [VIDEO]

Ezzel akarják felhívni a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államokban nagyon gyakori iskolai lövöldözések horrorisztikus élményt jelentenek, és hogy ez ellen tenni kell valamit.

 

A floridai Parkland Marjory Stoneman Dougles iskolában volt egy lövöldözés 2018-ban, ahol életét vesztette a 17 éves Joaquin Oliver. A szülei most kiadtak egy játékot, amiben meg akarják győzni az amerikaiakat, hogy a fegyverbirtoklást erősebben kellene szabályozni. A játékban az a kihívás, hogy túléljünk egy iskolai lövöldözést.

Manuel és Patricia Oliver a saját alapítványukon, a Change the Refen keresztül szeptemberben adta ki a The Final Examet, ahol egyedül vagyunk egy kitalált középiskolában. Egy lineáris út vár ránk egy öltözőszobától az edzőtermeken át a folyosókig. Közben el kell rejtőznünk a fegyverével vért ontó lövöldöző személytől úgy, hogy a QTE-k segítségével a légzésünket kell kordában tartani. Nem valami AAA minőségre kell gondolni, de fizetni sem kell érte, ugyanis 10 perc alatt el lehet jutni a végére. Az Oliver házaspár szerint ennyi ideig tart egy iskolai tömegmészárlás Amerikában.

Nincsen vér és erőszak a képernyőnkön, és a lövöldözőt csak párszor látjuk egy árnyékos, félig rejtett figuraként. Eközben viszont a hangdizájn nagyon erős: lövöldözések, sikítások, sírás, riasztók, szirénák, és sokszor hosszú, síri csend, amit csak a szívverésünk tör meg. Ha a néhány adott pillanatban sikerrel megússzuk, hogy áldozattá váljunk, akkor közelebb jutunk a kimeneküléshez, és végül az öt, fegyverbirtoklással kapcsolatos törvényjavaslat közül megkapjuk az egyiket. A kötelező háttérellenőrzés, a fegyvervásárlás alsó korhatárának emelése, valamint a támadófegyverek és a nagy kapacitású tárak betiltása is olvasható bennük.

„Ezek a folyosók a valóságos élet borzalmait képviselik több száz olyan iskolában, ahol tömeges lövöldözések történtek. Olyan helyeket, amelyekről azt ígérték, hogy biztonságosak a gyerekek számára, de kormányunk cserbenhagyta őket,” áll a Final Exam honlapján. A játékot itt lehet letölteni, és hamarosan a Steamen is fenn lesz.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu