Hogyan másoljuk le a Steam Deckünk SSD-jének tartalmát? Útmutató lépésről-lépésre!

STEAM DECK HÍREK – Ha esetleg egy nagyob NVMe SSD-re mozgatnánk az adatainkat, akkor jó ötlet lehet lemásolni a tárhely tartalmát, hogy aztán ott folytathassunk mindent, ahol abbahagytuk…

 

Nem olyan nehéz a Steam Deckünkbe helyezni egy új NVMe SSD-t. Telepíteni kell a SteamOS-t, de van egy ennél egyszerűbb folyamat is, és ezzel a folyamattal az SSD-nkre helyezhetjük az operációs rendszeren túl az eddigi adatainkat is a klónozással. Ehhez szükség lesz egy új SSD-re, illetve egy külső tartóra, amibe helyezve csatlakoztathjuk azt a Valve hordozható PC-jéhez.

Először kapcsoljuk be a Steam Decket, nyomjuk meg a Steam-gombot, majd válasszuk a Power menüpontot. Innen váltsunk az asztali módra. Nyissuk meg a Konsole-t, majd írjuk be azt, hogy passwd, és így egy jelszavat is beállíthatunk. Ezután kössük a gépünkre a külső SSD-tartóba helyezett NVMe-t. Ekkor írjuk be a Konsole-ba, hogy Isblock, majd adjuk meg a jelszavunkat. Jegyezzük meg a gépünkben levő SSD és a külső SSD nevét. Ekkor írjuk be a következő parancsot: sudo dd if=/dev/nvme0n1 of=/dev/sda conv=sync status=progress. Hagyjuk, hogy a folyamat lefusson. Ez sokáig eltarthat a belső SSD méretétől függően. Ha készen van. akkor kapcsoljuk ki a Steam Decket, és helyezzük be a külső SSD-tokból az NVMe-t a Valve készülékébe.

Ekkor ellenőrizni kell, hogy felismeri-e az új SSD-t a Steam Deck. Ha nem történik ez meg, akkor érjük el a BIOS-t azzal, hogy a bekapcsoló és hangnövelő gombot lenyomva tartjuk addig, amíg be nem lépünk oda. Ekkor válasszuk a fájlból bootolás opciót (Boot from file), majd Eps, Efi, Steamos, Steamcl.efi. Ha ezek megvannak, akkor a Steam Deck be fog bootolni a SteamOS-be. Nem kell megijedni: ez egyszeri folyamat, így nem kell minden bekapcsoláskor megismételni!

Ezzel egy új, értelemszerűen jobb állapotban levő NVMe SSD-nk lesz, amire tökéletesen átmásoltunk minden adatot, és nem kell újra letölteni semmit sem.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu