„Generációs” stratégiában gondolkodik az Xbox Series utódja?

A Redditen egy felettébb érdekes pletyka bukkant fel azzal kapcsolatban, hogy a redmondi techóriás mit is készíthet az Xbox Series után a rajongóknak.

 

Az azóta érdekes módon törölt poszt szerint a Microsoft következő konzolja egy új típus lesz, amit a cég Generationnek nevezte el. A posztoló szerint a redmondiak korábban kifejezték már azt a szándékukat, hogy fejleszthető konzolokat szeretnének a piacra dobni. Ezt akarja követni az Xbox Generation is. Szerinte a videókártyát, a RAM-ot, továbbá az SSD-t lehet majd kicserélni a Microsoft új készülékében.

Ez a generációs megközelítés állítólag már 2025 elején bejelentést kaphat, és a Microsoft 2030-ig szeretné futtanti, ami azért tűnik szokatlan döntésnek, mert 2027-2028 környékére már kinn kellene lennie a boltok polcain az újgenerációs Xboxnak, amiről Phil Spencer, az Xbox-vezér is kijelentette már, hogy az eddigi legnagyobb technológiai ugrást fogja elérni, de ebben erősen kétkedünk, mert az Xbox és az Xbox 360 között talán ennél nagyobb lépést tett meg 2005-ben a Microsoft, hiszen mégis egy HD konzol volt az utóbbi…

Viszont gondolkodjunk el ezen: Xbox-videókártya? A grafikus chip eddig általában az alaplapra hegesztett elem szokott lenni, ugyanis a konzolok esetében zárt hardverről beszélhetünk: úgy jelenik meg, ahogy, és az nem módosul számottevően (a CPU/GPU/RAM hármas rögzített, de például lehet áttervezni más elemeket…), így a fejlesztők kiszámíthatóan fejleszthetnek játékokat a platformra. Ezen azért bonyolított a Microsoft az Xbox Series-szel, hiszen ebből mégis két verzió jelent meg, és a redmondiak kötelezővé tették, hogy az Xbox Series S-t is támogassák, nem pedig csak az Xbox Series X-et, holott utóbbi jóval erősebb hardverrel rendelkezik.

Ez persze csak egy pletyka, ám gondolkodjunk el egy kicsit ezen. Lecserélhető alkatrészek? Ilyesmit már láthatunk valahol máshol: a számítógépek esetében például pont ezek lehetnek olyan elemek, amikor nem kell újratelepíteni a Windows-t (a videókártya drivereit igen, de ez nem olyan bonyolult).

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu