A Hatalom Gyűrűi-hírek: ki lehet a „Sötét Varázsló”? Veszélybe került a sorozat 3. évada?!

MOZI HÍREK – Befejeződött A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozat második évada, ám maradtak még nyitott kérdések. Például, hogy ki lehet a titokzatos „Sötét Varázsló”? Ráadásul lehetséges, hogy a sorozat jövője sem olyan biztos, mint hittük…

 

 

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évada befejeződött, és bár akadtak szórakoztató és emlékezetes pillanatai, nagyon szabadon kezeli J.R.R. Tolkien művét. Ez sok rajongónak nehéz lehet, mivel a sorozat nemcsak narratívát, hanem a Középfölde ikonikus karaktereit is sajátosan értelmezi.

Az egyik legvitatottabb eset a második évadban megjelenő titokzatos „Sötét Varázsló”. Hosszú szakállával, fehér ruhájával és bottal a kezében, jelenléte és viselkedése Sarumanra emlékeztet. A rajongók között sokan úgy vélik, hogy ez a karakter valóban Saruman, aki később elárulja az Istarok rendjét és Sauron mellé áll. A sorozat készítői azonban, úgy tűnik, azt szeretnék, ha mindenki kételkedne ebben….

 

Kicsoda Saruman, és miért gondolják, hogy ő lehet a titokzatos karakter?

 

A karaktert alakító Ciarán Hinds megjelenése óta számos elmélet született a rajongók körében. A legtöbben úgy gondolják, hogy ez a titokzatos „Sötét Varázsló” nem más, mint Saruman. Azonban a sorozat készítői korábban is játszottak a karakterek identitásával, mint például az „Idegen” esetében, akiről csak két évad után derült ki, hogy ő Gandalf, hiába utaltak rá korábban is. Lehetséges, hogy a Sarumanra utaló jelek csak elterelés.

Saruman az Istari, a Középföldére érkezett öt „varázsló” egyike, akiket a valák küldtek, hogy segítsenek Sauron elleni harcban. Kezdetben bölcs és hatalmas vezető, de ambíciója miatt az Egy Gyűrű hatalma elcsábítja. A Gyűrűk Ura eseményei előtt Saruman még nem mutatta meg igazi arcát. Látszólag a Sauron elleni harcban szövetséges, de titokban a Gyűrű hatalmát akarja megszerezni magának. Saruman lényegében egy mester manipulátor, aki csak később fedi fel valódi természetét.

A Hatalom Gyűrűi a Másodkorban játszódik, jóval A Gyűrűk Ura eseményei előtt. Ez felveti a kérdést: lehetséges-e, hogy Saruman már ebben az időszakban jelen van, amikor hivatalosan csak a Harmadkorban érkezik Középföldére? A sorozat készítői már korábban is megváltoztatták Tolkien kronológiáját, mint például Gandalf korai megjelenésével. Ha ezt már megtették, miért ne tennék meg Sarumannal is?

 

 

A Hatalom Gyűrűi / The Rings of Power / Anneau de Pouvoir

 

 

 

Miből következtethetünk a „Sötét Varázsló” kilétére?

 

A fő elmélet, amely szerint ez a karakter Saruman, a megjelenésén és viselkedésén alapul. Megjelenése óta aurája impozáns. Jelenléte és sötét vonásai elkerülhetetlenül Christopher Lee által megörökített Sarumanra emlékeztetnek. Hinds „Sötét Varázslója” hosszú szakállal, világos ruhában és bottal jelenik meg. Könnyű elképzelni egy fiatalabb Sarumant, aki már elcsábított az ambíció és a hatalom ígérete.

A karakter viselkedése is felkeltette a rajongók figyelmét. Arrogáns, bizalmatlan és úgy tűnik, sötét erők felett rendelkezik. Természetesen nem minden ilyen egyszerű. Bár sokan meg vannak győződve arról, hogy Sarumanról van szó, vannak ugyanolyan erős érvek, amelyek szerint nem ő az. Először is, Tolkien hivatalos kronológiája szerint Saruman a Harmadkorban érkezik Középföldére. Bár a sorozat néhány eseményt megváltoztatott, egy ilyen fontos pillanat megváltoztatása az Istari történetében még erősebb kritikákat válthat ki a sorozat narratív szabadságai miatt.

Egy másik kulcsfontosságú pont, hogy A Gyűrűk Ura történetében Saruman sokáig fenntartja a jóindulatú álcáját, mielőtt felfedi valódi szándékait

Ez a „Sötét Varázsló” már a kezdetektől nyíltan ellenséges, különösen a hobbitokkal szemben. (Ez egy másik jellemző, amelyet Saruman is oszt). Saruman az árulása előtt szorosan együttműködött az tündékkel és a többi istarral. Ha ez a karakter már nyíltan gonosz, nem illeszkedne Saruman ismert történetéhez.

 

Ki lehet a karakter, ha nem Saruman?

 

Mivel a „Sötét Varázslót” még nem azonosították egyértelműen Sarumanként, más elméletek is felmerültek arról, hogy ki lehet ő. Egyes rajongók úgy vélik, hogy az egyik „Kék Mágus”, Alatar vagy Pallando – későbbi nevükön Morinehtar és Rómestámo – lehet, akikről Tolkien keveset ír. Ezeket a mágusokat is Középföldére küldték, hogy harcoljanak Sauron ellen, de sorsuk ismeretlen, érkezési idejük pedig vitatott, ami teret ad az értelmezéseknek.

Egy másik elmélet szerint a karakter a sorozat eredeti szereplője: egy teljesen új gonosztevő, aki illeszkedik a cselekménybe. Bár ez csalódást okozhat egyes rajongóknak, illeszkedne ahhoz, ahogy a sorozat kezeli Tolkien eredeti anyagát, hogy saját verzióját mesélje el Középfölde történetének.

A The Hollywood Reporter és a Vanity Fair legutóbbi interjúiban a sorozat készítői utaltak arra, hogy nem minden az, aminek látszik ezzel a karakterrel kapcsolatban. A Hatalom Gyűrűi showrunnerei, JD Payne és Patrick McKay azt sugallták, hogy a karakter végül nem Saruman lehet, annak ellenére, hogy a rajongók spekulálnak. Kijelentették, hogy „nem lenne értelme, ha Saruman lenne”, és hogy Középfölde történetét tekintve „nagyon, nagyon, nagyon valószínűtlen”, hogy a karakter a híres „Fehér Mágus” lenne. Ezekkel a kijelentésekkel arra utalnak, hogy a karakternek még meglepőbb identitása lehet, amelyet még nem fedtek fel.

 

 

A Hatalom Gyűrűi / The Rings of Power / Anneau de Pouvoir

 

 

Törölhetik A Hatalom Gyűrűit?!

 

Habár A Hatalom Gyűrűit néhány napja állítólag megújították a harmadik évaddal, hiányzott a producerek részéről néhány kommentár, hogy a hírnek több hitelt adjanak. Főleg azon pletykák fényében, amelyek szerint a széria rosszul teljesített és így törölni készülnek. Végül néhány órával ezelőtt megjelent egy interjú Jennifer Salke, az Amazon Studios igazgatójával, melyből kiderül, hogy A Gyűrűk Ura előzménysorozat továbbra is teljes támogatásukat élvezi.

Nem változik a sorozat 50 epizódos terve.

Az ügyvezető ismét egyértelművé tette, hogy semmi sem változott az eredeti tervben, miszerint 50 epizódot ölel majd fel a széria.

„Nem hiszem, hogy [a terv változni fog]. (…) Addig folytatjuk a sorozat készítését, amíg azt látjuk, hogy a vásárlóink globálisan szeretik és nézik, és ez továbbra is nyereséges üzlet. Nyilvánvalóan sok nézőt kell vonzanunk, és sok nézőnk van, szóval nincs vita arról, hogy folytatódik-e ez a műsor.”

Salke hangsúlyozza, hogy legalább 55 millióan nézték a fantasy-sorozat második évadát. Így a cég továbbra is úgy véli, hogy ez egy olyan franchise, amelyet érdemes támogatni a hosszú távú bevételek miatt. Sőt, arról is kérdezték, hogy esetleg átvennék-e A Gyűrűk Ura jogait, kihasználva, hogy a tulajdonosok, az Embracer Group nem áll jól anyagilag. A válasza: „Mindig vizsgáljuk a lehetőségeket, de nincs mit megosztanom”.

Egyelőre nem közöltek részleteket a harmadik évadról, arról, hogy mikor kezdődhet a forgatás, és mikor kerülhet a tévébe. De ha minden jól megy, akkor elméletileg 2026-ban érkezhet, 2025-ös forgatással.

Forrás: The Hollywood Reporter, Vanity Fair, Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu