Silent Hill 2 Remake: Hogyan csempészd vissza az AMD FSR 3-at a Steam Deck verzióba? Akár plusz 20 FPS-t elérhetsz vele! [VIDEO]

STEAM DECK HÍREK – Az AMD FSR 3 technológia nagymértékben javítja a játékok teljesítményét, ám a Bloober Team valamilyen okból eltávolította a Silent Hill 2 Remake-ből. Ebben az útmutatóban megtudhatod, hogyan állíthatod vissza az FSR 3-at a Steam Deck-en, jelentős teljesítményjavulást elérve.

 

Bár a Silent Hill 2 Remake Unreal Engine 5 motorra épül, és a modern játékokban alapvetően támogatott lenne az AMD FSR 3, a Bloober Team valamilyen okból eltávolította ezt a funkciót. Az FSR 1.0-hoz képest az FSR 3 akár 20 fps-sel is növelheti a teljesítményt közepes beállítások mellett, ami különösen fontos a Steam Decken, ahol minden fps számít a zökkenőmentes játékmenethez. Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogyan találhatod meg az Engine.ini fájlt és hogyan szerkesztheted azt.

Lépésről-lépésre útmutató:

  1. Navigálj a konfigurációs fájlokhoz
    Nyisd meg a fájlkezelőt a Steam Deckeden, vagy ha PC-ről csatlakozol, a Steam Deck távoli fájlrendszerét. A fájlok eléréséhez lépj be a következő mappába:

    • Steam Library > steamapps > common > Silent Hill 2 > Saved > Config > Windows.
  2. Keress rá a rejtett mappákra
    Ha nem látod a mappát, valószínűleg rejtett, ezért először engedélyezned kell a rejtett fájlok megjelenítését. Ezt a Steam Deck vagy PC beállításainál teheted meg: Nyisd meg a fájlkezelő nézet menüjét, és válaszd ki a „Rejtett fájlok megjelenítése” opciót.
  3. Szerkeszd az Engine.ini fájlt
    Miután megtaláltad a Config mappát, nyisd meg az Engine.ini fájlt egy szövegszerkesztővel, például a Steam Decken használható Kate szövegszerkesztővel, vagy ha PC-n szerkesztesz, a Notepad++-al.
  4. Add hozzá az FSR 3 kódot
    Írd hozzá a fájl végéhez a következő sorokat:

    [SystemSettings]

    r.FidelityFX.FI.Enabled=1
  5. Mentsd el és indítsd újra a játékot
    Miután elmentetted a változtatásokat, indítsd újra a Silent Hill 2 Remake-et, majd a Grafikai beállításokban kapcsold be az FSR 3 Supersampling opciót.
  6. Opcionális: FPS limitálás
    A legjobb teljesítmény érdekében esetleg érdemes az FPS-t 30-ra korlátozni a Steam Deck overlay segítségével, hogy stabilabb képkockasebességet érj el. Én mondjuk nem kapcsoltam be, mert olyan 44 fps körüli eredményt is el lehet írni, de aki jobban szereti a fix 30 fps-t, annak javallott.

Források: DSOGaming. Steam Community

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu