Pokémon MMO készül a Nintendo Switch utódjára?

A Pokémon tizedik generációjának (elképesztő, de három évtized sem kellett ehhez!) nagy dobása az lehet, hogy az MMO felé kezd nyitni.

 

A Nintendo Switch utódja készül, ez evidens. Még mindig nincs bejelentve, de erre nemsokára el fogja szánni magát a nagy N. Ennek egyik killer appja lehet a Gaia. Ez egy kódnév, és egy Pokémon MMO-t takarja. A Switch-utód mellett állítólag a Switch is meg fogja kapni a játékot. De mégis hogyan szivárgott ki mindez? A válasz egyszerű, de egyben ijesztő is: a Game Freaket, a Pokémon fejlesztőit feltörték.

A szivárgás következtében a régebbi epizódokból kiszivárgott a forráskód (így a Pokémon Black 2/White 2-é is), továbbá a jövőbeli projektekkel kapcsolatos információk is a nyilvánosság elé jutottak. A feltörés eredményeképp tudtuk meg, hogy a Nintendo következő generációs hardverének Ounce a kódneve. Emellett egy másik projekt is készül a Game Freaknél az ILCA-val közösen. Ennek a kódneve Synapse, és többjátékos, harcközpontú cím lesz (Pokémon Stadium?).

 

 

A Game Freak nincs egyedül. Tavaly, az év végén az Insomniac Games is egy ransomware-támadás áldozata lett, és ebből tudtuk meg, hogy a PlayStation Studios egyik alapvető stúdiója mire készül; a csapatot a Ratchet & Clank vagy a Marvel’s Spider-Man címek jóvoltából ismerhetjük, viszont a szivárgásuk az alkalmazottak személyes adataira is kitért, úgyhogy őket alaposan megviselte a támadás.

Ha valóban cross-gen lesz a Pokémon MMO, akkor ez is egy ollyan killer app lehet, ami egyszerre két konzolgenerációra érhető el. A Switch nyitócímeinek egyike is ilyen volt, és bár sokan elfelejtik, a Wii U-ra is megjelent 2017 márciusában a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Talán ugyanilyen utat járhat be a Game Freak MMO-ja is. Ha valóban megvalósul ez a projekt, akkor csak abban reménykedünk, hogy nem lesz a megjelenéskor felettébb bugos állapotban.

A szivárgás mindenesetre nem vicc, és ezért a Nintendo biztosan bosszankodik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu