Jövőre visszatér a Dead Space, de nem úgy, ahogy várnád!

A Dead Space franchise még ma is népszerű (ebben nagy szerepe volt az első rész remake-jének), és ezt valamelyest ki fogja használni az Electronic Arts.

 

Csak egy a bökkenő, nem éppen úgy, ahogy a Dead Space második részéből készülne egy remake, vagy esetleg a Dead Space 4-hez látna hozzá a Motive. Az eredeti csapatot, a Visceral Games-et már több éve bezárta az Andrew Wilson vezette kiadó, és a Motive mostanában egy új Vasember-játékon dolgozik, továbbá a Battlefield következő részébe is besegít a DICE-Criterion Games-Ripple Effect hármasnak. Akkor hogyan bukkan fel újra a franchise?

Egy képregénnyel. 2008 és 2013 között már volt ilyen, ugyanis a Dead Space, a Dead Space: Liberation, illetve a Dead Space: Salvage újra ki lesz adva az IDW Comics és a Titan Comics jóvoltából. Addig meg érdemes kipróbálni a Dead Space Remake-et, ami jelenleg a PlayStation Plus Extra/Premium mellett az Xbox Game Pass kínálatában is elérhető. A képregények anno azért nyerték el a közönség tetszését, mert a művészeti stílus nem vonakodott a vér és az erőszak ábrázolásától, és a galaxis méretét is megfelelően ki tudta fejezni.

„Annyira örülök, hogy ilyen hosszú idő után újra elhozhatom ezeket a körömrágós képregényeket. Emlékszem, amikor először játszottam a játékkal, egyedül ültem a sötétben, visszatartottam a lélegzetem, miközben vártam, hogy a félelmetes szörnyek elszabadítsák dühüket. A játék rajongói és az újonnan érkezők is imádni fogják, hogy újra megkapják ugyanezt a félelmetes élményt,” írta a sajtóközleményben Jake Devine, a Titan Comics szerkesztője.

Az első szám március 11-étől lesz kapható, és addig ki tudja, hogy mi minden fog történni Isaac Clarke körül. Mindenesetre ugyanaz a helyzet a Dead Space Remake kapcsán mint sok másik esetben: megjelenik egy egyjátékos játék mindennemű season pass, mikrotranzakció vagy élő szolgáltatás (live service) nélkül. A közönségnek tetszik. Az eladások nem ütik meg a kitűzött mércét. A kiadó csalódott és nem foglalkozik többet az IP-vel. Hányszor láttuk már ezt?

Forrás: Gamingbible

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu