„James nem háborús veterán” – A Silent Hill 2 Remake készítői elárulták, mivel küszködtek a legtöbbet

A Bloober Team küzdött, hogy megtalálja az egyensúlyt a Silent Hill 2 Remake harcrendszerében, hiszen végső soron James „egy normális ember, nem háborús veterán”.

 

 

Sokan, akik játszottak a Silent Hill 2 Remake-kel, úgy gondolják, hogy ez az év egyik legjobb játéka. Nekünk eléggé bejött – a tesztünket itt találjátok. A Konami túlélőhorrorja meglepte a közösséget, főleg mindazok után, amit eredetileg tudtunk a projektről. A Bloober Team azonban azóta sokat fejlődött, hiszen remek egyensúlyt találtak, hogy egy olyan pszichológiai horrorélményt nyújtsanak, ahol James is meg tudja védeni magát az ellenséggel szemben.

Erre reflektált Mateusz Lenart, a Bloober Team kreatív igazgatója az Aullidos nevű médiumnak adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy melyik döntés okozta nekik a legtöbb fejfájást, a fejlesztő elmondta, hogy a Silent Hill 2 Remake harcrendszerét nehéz volt kiegyensúlyozni. „Az egyik legvitatottabb kérdés ennél a projektnél a harcrendszer volt. James nem háborús veterán, nem kellene erősnek lennie a harcban” – magyarázta.

 

A Silent Hill 2 harcrendszere sok vitára adott okot

 

„Ő egy normális fickó, valaki, akinek nehézséget okozhat egy fegyver kezelése, nemhogy a szörnyekkel való közelharc. De teljesen használhatatlanná sem tehettük, mert az frusztrálná a játékosokat. Kihívás volt megtalálni az egyensúlyt a harc érzése és a mechanikája között” – mondja. Mégis megérti, hogy egyes játékosok kicsit lassúnak találják a harcot.

„Megértem, hogy egyes játékosok úgy érzik, hogy James nem elég mozgékony vagy ügyes, és időnként kicsit bénának találják a harcot, míg mások azzal érvelhetnek, hogy túl erős a karakteréhez képest. Úgy gondolom, hogy megtaláltuk az arany középutat, az egyedi ellenségdizájnra koncentrálva, és a játékosoknak korlátozott akció- és fegyverarzenált adva” – zárja. Kapcsolódó hír, hogy néhány nappal ezelőtt felröppent, hogy a Bloober Team valószínűleg a Silent Hill 2 Remake után is folytatja az együttműködést a Konamival.

Forrás: Aullidos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu