Miért nem volt Tom Cruise-Jennifer Connelly szexjelenet a Top Gun 2-ben? A rendező elárulta! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Top Gun: Maverick visszahozta a rajongókat a mozikba, mivel Tom Cruise egy utolsó hurrát ígért, de egyesek számára valami még hiányzott…

 

 

A Top Gun: Maverick remek fogadtatásra lelt mind a kritikusok, mind a régi és új rajongók részéről. A 36 évvel később érkezett Tom Cruise-féle folytatás nem csupán izgalmas kalandot nyújtott a nézőknek, hanem érzelmi élményt is, hiszen újra feleleveníthették emlékeiket, ahogy Maverick, Iceman és a többiek újra egymásra találnak.

Habár a 2022-es film elkészítésén sokat gondolkodtak, nem volt miről beszélni, miután Tom Cruise zöld utat adott a Paramountnak. A sztori egyértelmű volt, és Joseph Kosinski rendező kezdettől tudta, mit akar. A film érzelmi magja a karaktereken keresztül megmaradna, az akció pedig epikussá emelné a moziélmény többi részét.

Visszatekintve, a Top Gun: Maverick nem csak segített újjáéleszteni a moziforgalmazási rendszert (Steven Spielberg szavaival élve), hanem arra is emlékeztette a rajongókat, hogy miért is léteznek a filmek – hogy izgalmat és szórakozást nyújtsanak.

 

Tom Cruise a Top Gun 2-ben lemond a „Maverick-korszakról”

 

Igaz, Tom Cruise ismét a pilótaülésben találta magát, és sebességi rekordjával majdnem áttörte a sztratoszférát, a közönség visszatartotta a lélegzetét, és döbbent csodálattal nézte a színészt, aki képes volt dacolni a halállal, és olyan mutatványokat végrehajtani, amelyek csak… nos, filmekben lehetségesek.

Azonban még Tom Cruise-nak is fel kellett nőnie, meg kellett öregednie, és alkalmazkodnia kellett a mai korhoz. Az a Maverick, aki az eredeti filmben dacolt a renddel és az engedelmességgel, a folytatásban érettebb és érzelmileg sokkal kiegyensúlyozottabb lett.

A vad napjait ugyan nem hagyta teljesen maga mögött, de Cruise családiasabb, szeretetre és stabilitásra vágyó karakterként ábrázolta Mavericket.

Mint ilyen, míg a rajongók lelkesen gondolnak vissza Maverick és Charlie fülledt jelenetére az 1986-os filmben, Joseph Kosinski folytatása teljesen lemond erről. Cruise karakterének egy sokkal megrendítőbb ívet adott, ahol a beszélgetések elsőbbséget élveznek a „Take My Breath Away” előtt. Ahogy Kosinski fogalmazott:

„Maverick és Charlie kapcsolata nyilvánvalóan nagyon más. Most Maverick életének egy másik pontján járunk. Maverick és Penny kapcsolata sokkal mélyebb, mint egy alapvetően csak fizikai kapcsolat. Ő egy nagyon fontos érzelmi ellenpontja Mavericknek ebben a filmben. Úgy éreztük, ez a megfelelő módja annak, hogy elmeséljük a történetünket.”

 

Miért nem tért vissza Kelly McGillis?

 

Az eredeti filmmel ellentétben, amelyben Kelly McGillis játszotta Maverick romantikus partnerének szerepét, a Top Gun 2-ben Jennifer Connelly kapta ezt a szerepet. A Charlotte „Charlie” Blackwoodot alakító McGillis 2019-ben az Entertainment Tonightnak adott interjújában így nyilatkozott: „Öreg vagyok és kövér, és a koromnak megfelelően nézek ki, és nem erről szól az egész jelenet”.

A színésznőt nem kérték fel, hogy térjen vissza a folytatáshoz, és állítása szerint akkor sem egyezett volna bele, ha a stúdió felajánlja. A folytatás nem törekedett a múlt dicsőítésére vagy a Maverick, Goose és Iceman dicső napjainak felidézésére. Top Gun: Maverick egy utolsó hurrá volt a szereplők számára, akiknek az útja most véget ért, de nehezen tudjuk elengedni őket.

Ám a filmben Tom Cruise gondoskodott arról, hogy a hősök következő generációjának adja át a stafétát, hiszen Miles Teller, Glen Powell és Monica Barbaro kerültek a középpontba a 36 éve készülő epikus történetben.

Forrás: USA Today, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu