Emlékeztek arra, amikor megmutatták Grievous tábornok arcát? A trauma máig kísért…

MOZI HÍREK – A Star Wars-rajongók anno kiakadtak Grievous tábornok valódi arcától; sokan úgy vannak vele, bárcsak ne látták volna…

 

 

Amikor a Star Wars történelmének legendás gonosztevője, Grievous tábornok lelepleződött, a látvány sokkolta a rajongókat. Ám nem biztos, hogy abban az értelemben, ahogy a készítők remélték. A karakter a 2003-as Star Wars: Clone Wars rajzfilmsorozatban debütált, majd A Sith-ek bosszújában mutatkozott be élőszereplős formában. A franchise egyik legnépszerűbb gonosz szereplője lett, leginkább talán a Clone Wars animációs szériának köszönhetően.

Azon kívül, hogy jelentős katonai stratéga és borzalmas dolgokra képes a legyőzött jediktől elrabolt fénykardjaival, több van ebben az örökké köhögő kiborgban, mint amennyi elsőre látszik.

Könnyű lenne azt feltételezni, hogy Grievous tábornok egész életében ez a rettegett kiborg volt, de ahogyan azt a 2019 márciusában először megjelent Age of Republic – General Grievous című kanonikus képregénysorozatban részletezik, valaha a Kaleesh faj tagja, Qymaen jai Sheelal volt.

„A félelmetes szeparatista tábornok lecsap! A Jedik megölésére irányuló vadászatában Grievous egy olyan hatalomba botlik, amely nagyobb, mint gondolta volna” – olvasható az Age of Republic – General Grievous #1 szinopszisában. „Milyen titkokat talál a gyilkos kiborg egy elveszett jedi templomban? Vajon Grievous képes lesz-e csapást mérni magára az Erőre?”

Ennek a nem éppen friss, 2019-es képregényszámnak az a jelentősége, hogy korábban még nem láthattuk Grievous-t a kultúrájára jellemző harci maszk nélkül.

Ez volt az első alkalom, hogy megmutatták a valódi arcát, de a rajongók nem fogadták éppen kitörő örömmel… „Köszi, utálom” – válaszolta egy Reddit-felhasználó. „Várj… mi történik?” – kérdezte Mando-19. „Hű, a Kaleesh-ok tényleg furcsán néznek ki a maszkjuk nélkül” – kiáltott fel BeardManJ. Bár Mudron inkább lehangoltan reagált, hozzátéve: „Hát, ez eléggé csalódás”.

A rajongókat máig megosztja a Kaleesh harcos nem annyira impozáns megjelenése, de legyünk őszinték: nehéz is lenne felvennie a versenyt azzal az ikonikus külsővel, amit Grievous-ként kapott.

Amennyiben még nem tetted volna, érdemes elolvasni a képregény-szériát. Esetleg újranézni A klónok háborúját, amelyben kevés szereplőt lehet akkora élvezettel utálni, mint a jó öreg Grievous tábornokot…

Forrás: Reddit

Grievous face reveal in Age of Republic: General Grievous [Spoilers]
byu/IllusiveManJr inStarWars

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu