Elon Musk „egy szuperember” az Nvidia vezérigazgatója szerint! [VIDEO]

TECH HÍREK – Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója több témára is kitért egy interjúban (amelyet az Altimeter Capitalnak adott), és többek között Elon Muskot is dicsérő szavakkal illette.

 

Huang szerint minden egyes applikáció (a Microsoft Office, az Adobe Photoshop és Premier, vagy az AutoCAD lett példaként felhozva) mind magas szinten fog gépi tanulással rendelkezni, és ezeken felül lesznek olyan gépek és ügynökök (itt nem valami James Bond-féle figurára kell gondolni!), amelyek segíteni fognak a használatukban. Az Nvidia vezérigazgatója (akinek értéke már most magasabb az Intelénél!) szerint ezt már lényegében tényként kell kezelni. Huang úgy véli, hogy az Nvidia körüli érdeklődés messze nincs ugyanazon a szinten mint ami a Cisco körül volt a dot-com lufi csúcsán, tehát a 2000-es évek elején, mert szerinte az Nvidia újra feltalálja a számítást.

Hozzátette, hogy a Moore-törvény időszakát is magunk mögött tudhatjuk, és emiatt hogy a megfelelő számítási teljesítménnyel rendelkezzenek az adatközpontok, hogy lépést tudjanak tartani a jövőbeli, számítási teljesítményre éhes szoftverekkel, a szervereknek a következő 4-5 évben 1 billió (tehát 1000 milliárd!) dollárnyi GPU-ra lesz szükségük! Ezt már most is láthatjuk, hiszen az Nvidia MI-szervereinek egyikéről a minap írtuk, hogy minimum (!) 500 ezer dollárt kell fizetni!

Egy harmadik rövid részlet, ami felettébb felkapott lett, Elon Muskról szólt. Az xAI, Musk MI-s cége képes volt az Nvidia hardverével úgy összeállni, hogy az adatközpontban az egészet 17 nap alatt működésre bírták, miközben ehhez általában több időre van szükség: „Egy hatalmas gyár felépítése, folyadékhűtéssel, energiával, engedélyezett rövid idő alatt… ez emberfeletti. Igen, az! És amennyire én tudom, csak egy ember van a világon, aki képes erre. Elon Musk egyedülálló a mérnöki és építési ismeretekben, a nagy rendszerek és az erőforrások összevonásában,” mondta Huang.

Ezek után nem csoda, hogy az Nvidia részvényeinek értéke rekordmagas, 141 dollár közeli szinten van (és ez még feljebb is mehet, ugyanis a Blackwell architektúra fordulópont lehet „a zöldeknek”).

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu